Отидете към основна версия

3 458 2

Белгийци прокараха биропровод

  • de halve maan-
  • бира-
  • биропровод

Белгийската пивоварна De Halve Maan има многовековна история, но от известно време се сблъсква с логистични проблеми. Заради невъзможността за разширяване на производството на старото място на фабриката се налага част от мощностите да бъдат изнесени извън пределите на родния Брюж. Тогава обаче възниква друг проблем. За да бъде доставяна пенливата продукция до магазините, камионите трябва да минават по тесните улички на града, предизвиквайки тежки задръствания.

Решението на директора на De Halve Maan Ксавие Ванест е да се построи биропровод - магистрала, по която пивото да се доставя директно на клиентите. Осъществяването на идеята отнема 3 години, през които са получени всички нужни разрешения и са осигурени средства за реализацията на смелия проект. А инвестицията не е никак малка, отбелязва сп. Wired. Едва $335 000 от необходимите $4.5 млн. са набрани чрез система за колективно финансиране.

Освен да се справят с паричния дефицит инженерите трябва да преодолеят и редица други спънки. Много от средновековните здания в Брюж са обявени за паметници на културното наследство на ЮНЕСКО и се налага маршрутът на биропровода да ги заобикаля. Усилията обаче явно са си стрували, тъй като тръбата успешно доставя по 5 000 литра прясно пиво от цеховете до центъра на живописния белгийски град.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пийте бира след джогинг (ВИДЕО)

    Халба бира или две, плюс пакетче фъстъци за мезе, най-добре възстановяват организма, изтощен от маратонско бягане, установиха учени, цитирани от в. &q ...
    25.04.2017
    2 863
    2