Last news in Fakti

25 Април, 2017 01:45 2 830 2

Пийте бира след джогинг (ВИДЕО)

  • бира-
  • маратон-
  • възстановяване-
  • фъстъци

Бирата най-добре възстановява организма след маратонско бягане

Пийте бира след джогинг (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Халба бира или две, плюс пакетче фъстъци за мезе, най-добре възстановяват организма, изтощен от маратонско бягане, установиха учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Експерти считат, че тази комбинация е много по-добра от енергийните напитки, дори и от водата, за рехидратиране на организма. По време на дългите бягания, включително и маратоните, човешкият организъм може да изгуби до три литра вода на час.

По време на маратон организмът се лишава от жизненоважни соли, сред които са тези на натрия и калия. Фъстъците и ядките са богати на тези съставки, а бирата съдържа витамини и въглехидрати, които бързо възвръщат енергията след състезанието.

Пиенето на вода след бягане не възстановява нужните минерални равнища в организма. Поради тази причина учените препоръчват бира, но без да се прекалява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маратонко

    1 0 Отговор
    Аз пропускам бягането и направо минавам на бирата с фъстъчки!
  • 2 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    оха и аз пропускам бягането
    то бягането е измислено от животните
    не е за хората