Отидете към основна версия

8 907 20

Suzuki и Mitsubishi спират дизелите в Европа

  • suzuki-
  • mitsubishi-
  • дизел

Mazda е на път да остане единственият японски производител, който предлага автомобилите си с дизелови двигатели на Стария континент. След Toyota и Nissan, които обявиха, че снемат дизеловите модели от европейската си гама, същото сториха и Suzuki и Mitsubishi.

Производството на автомобили с нафтови мотори в унгарския завод на Suzuki е прекратено още в началото на годината. Решението е взето заради слабото търсене: през 2017-а компанията е продала 281 000 коли в Европа, едва 10% от които са били дизелови.

За момента Mitsubishi спира продажбите на дизели само във Великобритания и Германия. Във Франция нафтовите модели на марката все още са достъпни, но по всичко личи това скоро също ще се промени заради сериозен спад в интереса на купувачите.

От Mitsubishi все още не са взели решение дали да се откажат окончателно от дизела. Японците се колебаели дали да не оставят в гамата си няколко дизелови пикапа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Германия с промени за дизела

    Германското правителство обсъжда възможности за намаляване на ограниченията за емисиите от дизелови автомобили, съобщи „Шпигел“. Прегов ...
    15.02.2019
    41 845
    32