Отидете към основна версия

2 889 3

Volkswagen и Ford с общи платформи

  • ford-
  • volkswagen-
  • платформи-
  • meb

Слуховете за възможно сътрудничество между VW и Ford започват да се потвърждават. След като през лятото двете компании подписаха контракт за сътрудничество в сферата на лекотоварните автомобили, сега стана ясно, че не е изключено VW да предостави платформата си за електрически автомобили MEB на Ford.

Информацията е на Automotive News, които цитират финансовия директор на Volkswagen Франк Уитер. Фактът, че общите интереси на двете компании започват да се разпростират и извън лекотоварните автомобили се потвърждава и от The DetroitBureau, които твърдят, че преговорите са в напреднал стадий, но повече подробности към момента няма.

Няма и официална информация от двата концерна. Уитер заявява още, че целта на VW е да стане по открита и, че е напълно възможно компанията да дели платформи и с други производители. Все още обаче това е само на теория и няма официални решения. От Bloomberg пък твърдят, че двете компании ще обединят усилията си в създаването на автономни транспортни средства.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Алианс между VW и Ford. Официално!

    Автомобилните гиганти Volkswagen и Ford официално обявиха създаването на алианс, в рамките на който компаниите ще обединят усилия в създаването на лек ...
    16.01.2019
    12 857
    29
  • Mercedes ще си сътрудничи с Tesla

    Германският концерн Daimler AG, произвеждащ автомобилите с марка Mercedes-Benz, не изключва възможността за тясно сътрудничество с компанията на Илон ...
    31.10.2018
    3 315
    29