Отидете към основна версия

6 518 31

Русия се готви за изключване от интернет

  • интернет-
  • русия

"В условията на напрегната международна обстановка един от вероятните сценарии за ескалация може да стане изключването на Русия от глобалната мрежа", заявява председателят на Комитета по информационна политика, информационни технологии и връзки към Държавната дума Леонид Левин, цитиран от "Интерфакс".

"Вълната от изказвания на Запад за необходимостта от усилване на натиска към страната ни ни кара да се замислим за допълнителни мерки за защита на суверенитета на Руската федерация в киберпространството", разкрива Левин на Националния форум по информационна безопасност Инфофорум-2019.

За да отговорят на това предизвикателство, депутати разработвали законопроект, който предвижда цял комплекс от мерки за създаването на национална система за маршрутизиране на трафика, така че да се осигури достъп на руските потребители достъп до ресурсите на интернет, независимо какво се случва с глобалната мрежа извън пределите на Русия.

Според Леонид Левин руските IT-компании вече са постигнали значителни успехи в областта на защитените информационни системи, които използват в работата си държавните органи и управлението на стратегически обекти. Изключване от интернет можела да предприеме и самата Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Дефект в руска ракета

    Дефект в руската ракета отложи изстрелването на десетки спътници за интернет, съобщи Chanel News Asia. Открит е дефект в ракетата Союз СТ. Тя трябв ...
    01.02.2019
    4 012
    21