Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 10:52 3 998 21

Дефект в руска ракета

  • русия-
  • ракета-
  • сателити

Отлагат изстрелването на десетки спътници

Дефект в руска ракета - 1
Снимка: Shutterstock

Дефект в руската ракета отложи изстрелването на десетки спътници за интернет, съобщи Chanel News Asia.

Открит е дефект в ракетата Союз СТ. Тя трябваше да изведе спътниците в орбита на 19-ти февруари.

Шефът на компанията OneWeb Грег Уайлър призна, че в ракетата има аномалия, заради която изстрелването е било отложено. Някои медии излязоха с информация, че по време на огледа е бил забелязан пробив в тръбопроводите на ракетата.

Компанията OneWeb планира да изстреля в орбита 700 спътника. По този начин планира да осигури интернет за хората по целия свят.

За целта ще бъдат проведени няколко полета. По проекта работят още компанията Blue Origin и компанията Space X на Илон Мъск.

През миналата година беше регистрирана и повреда на космическия кораб Союз МС-9, която в последствие беше поправена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СеСеСере

    23 26 Отговор
    Пак някоя ушанка се е натряскала и е забравила да монтира двигателя !

    Коментиран от #4, #9, #21

  • 2 Kcaniba

    22 21 Отговор
    Краварите обаче излитат към луната посредством памперси!!
    И имат меко, топло и липкаво кацане.
  • 3 Borislav Popov

    22 25 Отговор
    "Повреда" и "руска ракета" отдавна са синоними. Едното не може без другото.
  • 4 Патето яки

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "СеСеСере":

    Чети какво пише бре за тръбичка, тва е работа на цру .
  • 5 ФАКТ

    18 15 Отговор
    Е поне не я е скършил вятъра като американската преди един месец...

    Коментиран от #8

  • 6 цитат от статия на ФАКТИ

    14 10 Отговор
    Мдаа , "...новите технологии не се удават на съветските инжинери ".

    Коментиран от #10

  • 7 Перър

    11 2 Отговор
    Добре че и тая не я е отнесъл вятъра
  • 8 Borislav Popov

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "ФАКТ":

    Ми те затова я държат вътре в хангара, пазят я от вятъра.
  • 9 Borislav Popov

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "СеСеСере":

    Искате да кажете двигателят - а не ракетата ! Ракетата си е краварска ! А как може да го обясни тоя , че са видели дефект преди старта ? Как не са видели дефекта при монтажа ? Пак някой пиян кравар не си е свършил работата! Или пък е неграмотен да работи там !
  • 10 Borislav Popov

    6 9 Отговор

    До коментар #6 от "цитат от статия на ФАКТИ":

    А на краварите не се отдават и старите технологии !
  • 11 гост

    12 4 Отговор
    Руснак и техника - чувай Божке ...
  • 12 нерусофил

    10 2 Отговор
    Радвам се че дефектът е открит навреме, няма да злорадствам, но не искам Русия да ми казва как да живея и с кого да дружа.
  • 13 кучето Лайка

    5 1 Отговор
    Космонафт да не си
  • 14 българче

    5 1 Отговор
    Тюх за малко дефекта да стане на ефект. Нищо, другия път.
  • 15 Пешо

    8 1 Отговор
    То при тия всичко е дефектно.!
  • 16 русофилска подлога

    8 1 Отговор
    НЕтехнологична държава с дефектни ракети.Нищо необичайно не виждам тук.Не случайно никой не иска и да чуе русия да му изтрелва спътниците,а всички се обръщат към САЩ.Най-големия руски космодрум се намира в Казакстан ,а дори и Казакстан избира СпейсХ да им изстрелва спътниците пред това русия да го прави.Е това ако не е гавра ,незнам кое ?

    Коментиран от #17

  • 17 Московский комсомолец

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "русофилска подлога":

    Приятелю, виж как живеят руските добитъци в най- богатия на петрол, злато и диаманти район в русия- Якутия! Това е страна на добитък, който му харесва да живее в обор и кочина! https://m.youtube.com/watch?v=M2Eky3eWwMg

    Коментиран от #18

  • 18 русофилска подлога

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Московский комсомолец":

    To това е положението общо взето навсякъде извън Москва и Санкт Петърбург.Електричеството и храната са непозволим лукс за хората там.Русия е сред най-корумпираните държави на тоя свят ,а най-корумпираната личност е Путин и ,за да може руския елит да е добре и да краде на спокойстие ,руските граждани трябва да мизерстват ,както и държавата.

    Коментиран от #19

  • 19 Московский комсомолец

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "русофилска подлога":

    Катастрофите с руски ракети са сред най- страшните!В резултат на инцидента площадката за изстрелване е наводнена с десетки тонове ракетно гориво. Много от хората, намирали се в близост, изгарят живи. Смята се, че не по-малко от 78 души са загинали при тази катастрофа. Камерите, инсталирани на площадката, автоматично започват да записват след стартирането на двигателя. Те запечатват картини на хора в пламъци, които се опитваха да се спасят. Малцина успяват да го направят.

    Сред жертвите е и ръководителят на стратегическите ракетни сили и главен маршал от артилерията Митрофан Неделин, който е в "Байконур" защото изпитанието е много важно. Твърди се, че тялото му е разпознато само по наградите, които е носел на шинела си. Тленните му останки са погребани в стената на Кремъл. Обществеността е информирана за катастрофата почти след 30 години, през 1989 година. На Запад тази трагедия, станала на "Байконур" е известна като "Катастрофата Неделин".
  • 20 Инж Илич

    1 0 Отговор
    Дефекта не е в ракетата а в главите на конструкторите
  • 21 простотакис

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СеСеСере":

    И пак някой като теб тук чака чинно да започва да СеСеСере наляво-надясно да омирише всичко наоколо,че какво ли толкова станало бре баба ви и дядо ви все с интернет са живели хорицата...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания