Отидете към основна версия

3 195 6

Apple връща Touch ID

  • apple-
  • iphone-
  • touch id

Според един от най-надеждните анализатори на Apple в световен мащаб Минг-Чи Куо моделите на iPhone през 2021-ва ще бъдат оборудвани както с Face ID, така и с Touch ID. На компанията ще ѝ бъдат нужни около 18 месеца, за да разработи съвместимостта между двете функции, твърди още той.

Сензорът Touch ID ще бъде поставен под екрана, подобно на Samsung Galaxy S10, но изглежда, че планът е разпознаването на лицето и на пръстовите отпечатъци да бъде обединено за допълнително удобство и сигурност.

Съгласно 9to5mac обаче, пред Apple има редица проблеми, които трябва да бъдат разрешени, преди да бъде реализирана синергията от двете функции. Като примери се назовават консумацията на енергия, размера на сензорната зона и дебелината на сензорния модул.

Предвид партньорството с Qualcomm Apple най-вероятно ще използва ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци, разработен от базираната в Сан Диего фирма. Припомняме, че наскоро двете компании разрешиха правния си спор, като лицензионното им споразумение ще ни донесе първия iPhone с поддръжка на 5G през следващата година.

Ако Apple реши да върне сензора за пръстови отпечатъци, подобна технология може да се използва и на други устройства, включително Apple Watch. Куо казва, че Touch ID функция, поставена под екрана на часовника, е една от идеите, които Apple в момента обмисля.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Какво ще представлява iPhone 11 (ВИДЕО)

    Месец преди премиерата на новия "ябълков" смартфон, много около тайните около него са разбулени. Най-голяма заслуга за това има YouTube-кана ...
    19.08.2019
    7 107
    54