Last news in Fakti

10 Август, 2019 11:30 3 192 6

Apple връща Touch ID

  • apple-
  • iphone-
  • touch id

Според един от най-надеждните анализатори на Apple в световен мащаб Минг-Чи Куо моделите на iPhone през 2021-ва ще бъдат оборудвани както с Face ID, така и с Touch ID. На компанията ще ѝ бъдат нужни около 18 месеца, за да разработи съвместимостта между двете функции, твърди още той.

Сензорът Touch ID ще бъде поставен под екрана, подобно на Samsung Galaxy S10, но изглежда, че планът е разпознаването на лицето и на пръстовите отпечатъци да бъде обединено за допълнително удобство и сигурност.

Съгласно 9to5mac обаче, пред Apple има редица проблеми, които трябва да бъдат разрешени, преди да бъде реализирана синергията от двете функции. Като примери се назовават консумацията на енергия, размера на сензорната зона и дебелината на сензорния модул.

Предвид партньорството с Qualcomm Apple най-вероятно ще използва ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци, разработен от базираната в Сан Диего фирма. Припомняме, че наскоро двете компании разрешиха правния си спор, като лицензионното им споразумение ще ни донесе първия iPhone с поддръжка на 5G през следващата година.

Ако Apple реши да върне сензора за пръстови отпечатъци, подобна технология може да се използва и на други устройства, включително Apple Watch. Куо казва, че Touch ID функция, поставена под екрана на часовника, е една от идеите, които Apple в момента обмисля.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Напред към бъдещето

    8 1 Отговор
    ... където всеки ще има датчик за пръстов отпечатък отзад и отвътре. На всички държавни служби достъпа до сензора ще е гарантиран.
    Ако някой се чувства уязвим от ТАД Груп, може да си поръча датчик за 2 пръста.

    Коментиран от #5

  • 2 Тътът

    10 0 Отговор
    Датчик за три пръста с преобладаващ среден
  • 3 Julio

    4 8 Отговор
    Кви са тия новини за Епъл. Давайте новини само за китайските ментаци. Хухавел е най-великият телефон а грейт уол най-великият автомобил...
  • 4 xiaomi

    1 2 Отговор
    Ами те и без това , се връщат назад с всеки 1 модел.
  • 5 112ф12ф

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Напред към бъдещето":

    Мхм ...
  • 6 koko

    0 0 Отговор
    Браво това го одобрявам, ако може да върнат и бутона!