Отидете към основна версия

22 540 48

Новата ГАЗ-ка: радари, камери и датчици

  • газель-
  • nn-
  • газ

На изложението Comtrans 2019, групата ГАЗ представи десет нови модела лекотоварни коли и автобуси, но сред всички тях се откроява модел, носещ наименованието ГАЗель NN. Този автомобил разполага с над 30 електронни помощника. Налични са пет видеокамери, осем ултразвукови датчика и три радара.

Благодарение на този набор от електронни технологии, NN "вижда" всичко около себе си. Системата следи за "слепи зони", разчита пътните знаци и сигналите на светофарите и е способна да различава различните климатични условия. Получената информация влияе пряко на адаптивния круиз контрол и съответно на скоростта, на системата за поддържане на определена лента на пътното платно, както и на системата за автоматично екстремно спиране.

NN разполага с изцяло нов салон, в който се открояват седалки с 20 различни настройки, климатична система и мултимедия с 9-инчов екран. Безключов достъп и привеждане на колата в действие чрез бутон са други екстри, неприсъщи за досегашните модели на марката. Колата сама прави диагностика на основните си възли и агрегати и ако открие проблем информира водача.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 42 гласа.

Свързани новини