Отидете към основна версия

4 115 13

КамАЗ-ите ще се управляват дистанционно

  • камаз-
  • к5-
  • билайна

Руският производител на камиони КамАЗ съвсем скоро ще започне вграждане на нова интелигентна бордова система, като тя ще е налична във всички модели на компанията. Името и е "Билайна", като една от функциите и ще позволява дистанционно управление.

Плановете са още през следващата година на пазара да се появят няколко хиляди такива камиона. Подобна система се интегрира и в голяма част от съвременните камиони на световните топ марки в бранша.

По-конкретно системата "Билайна" ще позволява на водачите да палят и гасят камиона от разстояние, да включват климатичната инсталация и тази за подгрев на двигателя също от разстояние, както и да правят обстоен мониторинг на всички системи, когато не са в камиона.

Първоначално със системата "Билайна" ще се оборудват всички КамАЗ-и от серията K5. Според специалистите от КамАЗ, внедряването на тази технология ще икономисва до 20% от разходите за камиона, в това число и от гориво.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.

Свързани новини

  • КамАЗ подготвя Hercules - убиецът на БелАЗ

    Снимки, направени по време на работното пътуване на руския премиер Михаил Мишустин, бяха публикувани в мрежата. Фотографиите, направени на територията ...
    08.06.2021
    19 442
    51