Last news in Fakti

8 Юни, 2021 09:42 19 355 51

КамАЗ подготвя Hercules - убиецът на БелАЗ

  • камаз-
  • hercules-
  • белаз-
  • самосвал

В мрежата се появиха първите снимки на огромния самосвал

КамАЗ подготвя Hercules - убиецът на БелАЗ - 1

Снимки, направени по време на работното пътуване на руския премиер Михаил Мишустин, бяха публикувани в мрежата. Фотографиите, направени на територията на автомобилния завод в Кама, за пръв път показват прототипа на огромния самосвал Hercules. Досега дизайнът на превозното средство се пазеше в тайна, но сега започнаха да се появяват първите подробности за каросерията, както и за хибридния силов тракт.

В момента Hercules е на етап прототип. Огромният камион няма кабина и каросерия. В основната конфигурация самосвалът ще получи шарнирна конструкция на шасито със схема на колелата 6x6. Освен това се очаква, че за Hercules ще бъде подготвена и по-малка версия под формата на четириколесен камион.

Руският самосвал ще бъде задвижван от хибриден силов тракт. Той ще включва дизелов двигател с мощност 450 конски сили, който няма да има пряка връзка с колелата, но е проектиран да върти генератора. Последният ще работи с електрически двигатели с мощност 517 конски сили, инсталирани на всеки мост.

При общо тегло от 75 тона, товароносимостта на шестолестният Hercules ще бъде 40 тона. Версията 4x4 ще може да поеме на борда до 25 тона. Серийното производство на руските самосвали в предприятието КамАЗ ще започне през 2023 година. Руският самосвал е проектиран да се противопостави на белоруските БелАЗ.

В началото на април беше съобщено, че КамАЗ ще разработи семейство "миньорски" самосвали с товароносимост от 30 до 220 тона. Държавното финансиране вече е отпуснато за глобален проект, наречен Юпитер, и автогигантът може да направи първия прототип на 220-тонен камион през 2023 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    79 21 Отговор
    Тцтцтц ама хич не се развива тоз руснак, айде пак санкции

    Коментиран от #25

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Алфа Вълкът

    19 63 Отговор
    И тия станаха джендъри, ама по руски. 450 коня дизелак да захранва ел мотори. 😂

    Коментиран от #13, #38

  • 4 Каракум

    42 14 Отговор
    С този влекач ще реглед мега - гига новата ракета заличителяма континети,, Армагедон " която е 500 000 мегатона! Сороснята вече трепери!
  • 5 Fate

    62 5 Отговор
    А ние най демократично отглеждаме мутри
  • 6 Дългият

    24 55 Отговор
    От къде на къде Беларус ще има най големият самосвал...най големите неща са запазена марка на Русия....мания за величие...

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 МОРСКИЯ

    70 3 Отговор
    ВСИЧКИ ДИЗЕЛОВИ ЛОКОМОТИВИ ПО СВЕТА СА НА ТОЗИ ПРИНЦИП ДВИГАТЕЛ ДИЗЕЛОВ-ГЕНЕРАТОР ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ТОК И ЕЛ.ДВИГАТЕЛ ИЛИ ЕЛ.ДВИГАТЕЛИ С ОГРОМЕН ВЪРТЯЩ МОМЕНТ И ПЛАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА МОМЕНТА И СКОРОСТТА. ТАКА СА И ПАСАЖЕРСКИТЕ КОРАБИ. НЕ СА НА БАТЕРИИ И ЗАРЯДНО НА ВСЯКА ГАРА.
  • 9 АнтиИдиотократ

    30 5 Отговор
    Какво е необичайното .... то и сега при тегло от 15т (тара) всеки камион, от среден клас нагоре, технически спокойно може да носи поне 40т товар (нето), просто има административни ограничения за бруто 40т общо тегло.

    Коментиран от #19, #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абе яко е

    30 10 Отговор
    Ама и нашият БАН разработва чушкопек с трета чушка,братята от НАСА щели да помогнат в технологията..
  • 12 Мания,но с Основание

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Дългият":

    И ти си Дълъг,ама не си Слави..

    Коментиран от #17

  • 13 БДЖ

    31 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    Всички мега тежки машини са с ел.двигатели- влакове,лайнери,атомни ледоразбивачи и подводници....

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Алфа Вълкът

    7 37 Отговор

    До коментар #13 от "БДЖ":

    Колкото да е голям Камаза на фона на изброените от теб е детска играчка. И само в лайнера и някои подводници използват тая технология. Хората вече са на батерии, руснака на дизелак да върти генератор и той да зарежда Ел моторите

    Коментиран от #16, #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дългият

    8 22 Отговор

    До коментар #12 от "Мания,но с Основание":

    в твоите очи със сигурност...Русия е Най великата страна,ама съм сигурен че трелевизорът ти не е Рубин..то да беше само това..

    Коментиран от #18, #31, #43

  • 18 Късия

    28 1 Отговор

    До коментар #17 от "Дългият":

    То па щот на американците всичко им е американско...
  • 19 гост

    4 25 Отговор

    До коментар #9 от "АнтиИдиотократ":

    Е как какво , че е РУСКИ !!! Хахахах , не вдявваш ли ?? То даже в България по строежите 20 годишни западни самосвали ги товарят с по 45-50 тона , щото се плаща на тон , ама те видиш ли 40 направили и то "хибрид" , хахах !

    Коментиран от #26

  • 20 гост

    0 26 Отговор

    До коментар #9 от "АнтиИдиотократ":

    И то даже още "прототип" , хахах !! Значи по руски обичай чакай след още 20 години пробно производство !! Те дотогава хората отдавна ще са автономни и на батерии , ушанките ще открият "хибрида" , хахах !!

    Коментиран от #21, #22, #24

  • 21 Домакин

    22 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Правилно думаш, госте! Нищо не са направили ушанките, я ни виж ние българите само как просперираме. Всичко ни е в подем.

    Коментиран от #27

  • 22 Тая логика

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    "Ма то след 20 години ше е старо вече" просто не знам как да я коментирам... Супер вдлъбната е...
  • 23 Русия мачка

    3 0 Отговор
    мимоходом..
  • 24 Тоз пък

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Я си прочети "мисълта", белким разбереш ква глупост си написал
  • 25 антрашпиц

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Мани мани,не съ кат нас,не им завиждам.Много са зле.Да ни видят нас как се развиваме и кви работи планираме.....Например,планираме тая година да намалем с още едни 50-60 хиляди човека.И ще изпълним плана,дори ще го преизпълним.
  • 26 Хохохо

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Прочети коментар №10, всичко е обяснено съвсем просто, точно за такива като тебе.
  • 27 гост

    4 22 Отговор

    До коментар #21 от "Домакин":

    Че да не би да не е ?? Вече ги бихме по бвп на глава от населението , отдавна сме ги били и по заплати и пенсии , а за десерт живеем на сто пъти по-хубаво място !! Какво сто , хиляда , мен ако питаш даже най-лошия затвор в Европа е по-добро място от калната кочина абсолютно негодна за нормален живот ! Даже самите ушанки дават мило и драго да се преместят в България , а не в любимата ти Раша !! А пък българи да напъват за там не познавам , хахаха !! Що така бе , путинолюбецо , хахах !!

    Коментиран от #42

  • 28 Капитана

    22 4 Отговор

    До коментар #15 от "Алфа Вълкът":

    коя батерия може да осигури 40 MW ( мега-ват, не киловат) за примерно 10 дни, не коментирай материя която не ти е ясна

    Коментиран от #29, #30, #41

  • 29 гост

    4 16 Отговор

    До коментар #28 от "Капитана":

    Че на тебе ли ти е ясна , "експерте" , хахах !! Какви 40 Мегавата , какви 5 лева ?? Първо кой самосвал пушилник не зарежда 10 ДНИ ???? Те 10 часа не могат изкара без посещение на цистерната с любимия ти дизел , той 10 дни му се дощяли !! Ххаха ! Второ ако ще харчи по 4 МЕГАвата на ден , по-добре ги носи на гръб !! И трето чети тук и реви !! И това е само ЕДИН от десетки вече такива в цял свят !!
    Швeйцaрcки инжeнeри кoнвeртирaхa кaриeрeн caмocвaл Kоmаtsu HD 605-7 зa рaбoтa нa тoк. Кaмиoнът имa изцялo eлeктричecкa cилoвa уcтaнoвкa, кoятo ce зaхрaнвa oт гигaнтcкa бaтeрия c тeглo 4.5 тoнa.

    45-тoнният caмocвaл ce труди в кaриeрa нeдaлeч oт гр. Лoмиc в кaнтoнa Тургaу. Мaшинaтa прeвoзвa пo 60 тoнa cкaли, кaтo хaрчи тoк caмo нa изкaчвaнe, a при cпуcкaнe трупa oбрaтнo eнeргия чрeз cиcтeмa зa рeкупeрaтивнo cпирaнe. https://fakti.bg/technozone/328212-nai-golemiat-elektromobil-v-sveta

    Коментиран от #37, #46

  • 30 Алфа Вълкът

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "Капитана":

    Момче да не бъркаш 10МВ с 10МW? 10дкр фотоволтаици 10дена трябва ти работят за тоя ток.
  • 31 БАРС

    12 4 Отговор

    До коментар #17 от "Дългият":

    Да те светна Русия продължава да си прави РУБИНА с нови технологии развити от тях както и други марки като ПОЛАР и другият завод се казва ЕРИССОН и са на много по досссссстъпна цена .Изнасяли се в 65 страни .ТОваче нашите големи търговци не договарят руска прдукция то не значи че нямат.Сигурен съм че и ти щтеше да си купиш ако ги имаше в България.Щеше да купиш 2 на цената на самсунга от един и същи клас.Честно и аз щях ла си купя.

    Коментиран от #32

  • 32 гост

    4 13 Отговор

    До коментар #31 от "БАРС":

    На кой ги продаваш тия врели некипели бе , барс ли си бурсук ли си , хахах !! Той целия свят е "тъп" , че не си купува руски телевизори , дето са само в мечтите ти , ахахахах !! И по-добри от Самсунг били , ама нашите "тъпи" търговци , дето цепят стотинката купували по-скъпи и по-лоши , ахахахха !! Нама да го доживееш това Раша да продава телевизори , забрави !! Това че някой руски мафиот се е сетил да лепи стикерчета "Рубин" на китайски телевизорчета от разпродажби , че да зарибява такива като тебе "разбирачи" , не значи че другите са луди като вас !!

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Грета Тунберг

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Обичам те гост!

    Коментиран от #35

  • 35 devil

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Грета Тунберг":

    Мен не ме ли обичаш само него ли

    Коментиран от #36

  • 36 Грета Тунберг

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "devil":

    Не харесвам дяволи.Обичам гост норвежеца, защото има Тесла.
  • 37 Алфа Вълкът

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Аз не зная защо имаш минуси? Тоя се изцепил с 40МW и си държи на неговото. Един ВЕЦ вади толкова ток. На такъв човек как да му го обясниш?
    Ако прави по 300kW на месец ток в къщата си. За 40МW ток ще му трябват 11г за ги направи.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 BAMBAM

    9 0 Отговор
    На кво се смееш , бе ......на невежеството си ли .....изключително си ...."..рост.." !!!! Всички огромни самосвали в миннодобивната промишленост са тип : ДВГ към генератор към електродвигатели(тип , който колкото повече натоварваш , толкова по-мощен става) Плитък мозък ....!!!
  • 40 BAMBAM

    5 0 Отговор
    На кво се смееш , бе ......на невежеството си ли .....изключително си ...."..рост.." !!!! Всички огромни самосвали в миннодобивната промишленост са тип : ДВГ към генератор към електродвигатели(тип , който колкото повече натоварваш , толкова по-мощен става) Плитък мозък ....!!!
  • 41 Остави го

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Капитана":

    -този е гербераст-бойколизец, те са компетентни по всичко...
  • 42 Не се изхвърляй

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    драги, ще се самоудавиш в "пускането на парата през свирката"... това нещо беше една от причините за фалирането на СССР - осмисли аналогия с казаното от теб...
  • 43 Скоро бях

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "Дългият":

    /малко преди Ковида/ -в Русия. И в хотела /не от най-луксозните/, и в едно приятелско семейство /куриозно - но между българка и американец, живеещи там до "ще видим" / - телевизорът беше руски, на цена около 50 000 рубпи,42 дюйма с отлично качество на звук и картина. Така че - спрете тази мантра какво имат, какво нямат и какво не могат руснаците. Имат това, което им трябва, произвеждат това, което сметнат за необходимо. А в САЩ изчислил ли си какъв е процентът на неамериканската електронна техника?
  • 44 БСПедер

    0 5 Отговор
    Пазели го в тайна, но го пуснали като прототип :-)))
  • 45 Гост

    0 4 Отговор
    И как точно генератор 450 коня ще захранва 2 моста по 517 коня? Перпетум мобиле ..... ? ;)

    Коментиран от #47

  • 46 мародер

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Напълно съм наясно че нищо не ти е ясно но, това не ти пречи във всичко да се перчиш.
  • 47 хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    КПД нещо да ти говори?
  • 48 Хахаха

    1 4 Отговор
    Белаз, който тежи 450 тона може да пренася 360 тона,
    руското джудже с тегло 75 тона ще пренася само 40 тона
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.