Отидете към основна версия

3 594 10

Какви пароли да използваме според ФБР

  • фбр-
  • парола-
  • хакери

Въпреки че цялата индустрия призовава да се използват по-силни пароли, избори като „password123“ и „1234“ продължават да бъдат сред най-разпространените, дори за защита на чувствителна информация като имейл и банкови сметки. Това съобщава Softpedia.

По-често хората, които се придържат към тези ужасни пароли, твърдят, че изборът на по-сложна комбинация би бил по-труден за запомняне. Именно заради това ФБР реши да излезе с поредица от съвети, които адресират този проблем.

От специалната служба препоръчват, че вместо да използват стандартна парола, интернет потребителите трябва да обмислят преминаването към значително по-дълга фраза, която е по-лесна за запомняне, но същевременно и по-трудна за пробиване.

„Вместо да използвате кратка, сложна парола, която е прекалено комплексна за запаметяване, помислете за по-дълга и проста комбинация. Тя трябва да бъде съставена от няколко думи и да бъде най-малко 15 знака. Колкото по-дълга е фразата, толкова по-ниски са шансовете тя да бъде хакната“, обяснява Федералното бюро за разследване.

Въз основа на препоръките на Националния институт по стандарти и технологии в САЩ (NIST), специалната служба казва, че организациите не трябва повече да използват подсказки за припомняне на паролата, а да изискват тя да бъде по-дълга, както и да бъде променяна, когато има съмнения за хакерска атака.

Въпреки че от ФБР изглежда не са големи фенове на апликациите за съхранение на пароли, те все пак препоръчват на потребителите да ги обмислят като опция.

„Недостатъкът на използването на програма за пазене на пароли е, че ако тя бъде пробита от хакер, то той би придобил достъп до всички ваши акаунти. Все пак много ИТ специалисти са съгласни, че ползата от подобна платформа далеч надвишава този риск “, допълват от Федералното бюро.

Според данните, публикувани през декември от SplashData, „123456“ е най-лошата парола за 2019-а, последвана от „123456789", „qwerty" и „password “.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Обвиниха Русия за голяма кибер атака

    САЩ и Великобритания подкрепиха обвиненията срещу руското правителство за голяма кибер атака през миналата година, съобщи ТАСС. Тогава най-сериозно ...
    21.02.2020
    2 074
    16