Отидете към основна версия

3 357 24

Apple вече струва 2 трилиона долара

  • apple-
  • iphone-
  • пазарна капитализация

Apple е първата компания, която струва толкова много

Тази седмица Apple постави нов рекорд, тъй като компанията официално стана първата в света с пазарна капитализация от 2 трилиона долара. Това предаде Softpedia. 

Всичко това се случи в четвъртък, когато акциите на компанията достигнаха 467,80 долара, изтласквайки пазарната капитализация на базирания в Купертино технологичен гигант над бариерата от 2 трилиона долара. 

Apple изпитваше трудности в началото на 2020-a, особено поради глобалната коронавирусна пандемия, която принуди производителят на iPhone да затвори магазините си.

Няколко производствени партньори на компанията пък трябваше да преустановят дейността си, като се спекулираше, че това може да доведе и до потенциално забавяне на iPhone 12. Очаква се новата генерация смартфони на Apple да дебютира през есента, вероятно през октомври.

Поради всичко това акциите на технологичния гигант паднаха до 230 долара през март, но както се оказва, компанията успя да се възстанови за рекордно кратко време, пречупвайки бариерата от 2 трилиона долара пазарна капитализация.

Сега всички очакват растежът на Apple да продължи през следващите месеци, особено имайки предвид факта, че дебютът на новите модели iPhone предстои.

Компанията залага големи надежди на 5G технологията тази година. Освен това, Apple работи и върху нов модел с 5,4-инчов екран, който може да удари пазара с по-ниска цена в опит да убеди повече потребители на Android, както и собствениците на по-стари "айфони" да преминат към нови iOS устройства. 
 

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини