Last news in Fakti

21 Август, 2020 10:57 3 295 24

Apple вече струва 2 трилиона долара

  • apple-
  • iphone-
  • пазарна капитализация

Apple е първата компания, която струва толкова много

Тази седмица Apple постави нов рекорд, тъй като компанията официално стана първата в света с пазарна капитализация от 2 трилиона долара. Това предаде Softpedia. 

Всичко това се случи в четвъртък, когато акциите на компанията достигнаха 467,80 долара, изтласквайки пазарната капитализация на базирания в Купертино технологичен гигант над бариерата от 2 трилиона долара. 

Apple изпитваше трудности в началото на 2020-a, особено поради глобалната коронавирусна пандемия, която принуди производителят на iPhone да затвори магазините си.

Няколко производствени партньори на компанията пък трябваше да преустановят дейността си, като се спекулираше, че това може да доведе и до потенциално забавяне на iPhone 12. Очаква се новата генерация смартфони на Apple да дебютира през есента, вероятно през октомври.

Поради всичко това акциите на технологичния гигант паднаха до 230 долара през март, но както се оказва, компанията успя да се възстанови за рекордно кратко време, пречупвайки бариерата от 2 трилиона долара пазарна капитализация.

Сега всички очакват растежът на Apple да продължи през следващите месеци, особено имайки предвид факта, че дебютът на новите модели iPhone предстои.

Компанията залага големи надежди на 5G технологията тази година. Освен това, Apple работи и върху нов модел с 5,4-инчов екран, който може да удари пазара с по-ниска цена в опит да убеди повече потребители на Android, както и собствениците на по-стари "айфони" да преминат към нови iOS устройства. 
 


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 9 Отговор
    Предстоящия им телефон с физически размери на Iphone 8, но с екран 5.4 ще убие всичко по пътя си.
  • 2 Бацко

    11 2 Отговор
    Вадя от шкафа и ги купувам

    Коментиран от #3

  • 3 Чичо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бацко":

    Викаш стига с тия стари апарати
  • 4 Хахахахахаха

    14 11 Отговор
    Ако не си отворят сървърите за външни приложения и не вземат да сложат нещо по-ново от 5 годишните екрани и камери ще избият дедовия. А това с капитализациите са измишльотини за баламурняци.

    Коментиран от #6, #8, #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хахахахахаха":

    Те такива като тебе това го говорят от как са създадени.

    Коментиран от #14

  • 7 Някой

    19 7 Отговор
    И да стане 5 трилиона аз това дърво нарече Iphone нема си купя.
  • 8 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Хахахахахаха":

    Кое по-точно липсва за ios което го има за андроид? Точно щото не са iphone е доста по-сигурен апарат с доста по-стабилна операционна система!

    Коментиран от #15

  • 9 Кунг Фу Боеца

    14 9 Отговор
    Дори и нискобюджетните китайски смарфони са за предпочитане пред ифоня и затворената му операционна система ИОС!
  • 10 Бой Кокич

    8 8 Отговор
    Аз съм си с айфон 8 от три години и съм адски доволен.Нормално е когато една компания предлага качествени продукти,да се двигнат цените на акциите й и самата и нетна стойност.Уважавам и андроид подребителите обаче за мен ios е по-добрата операционна система.
  • 11 Балона се надува!

    19 4 Отговор
    Вълците от Уолстрийт си печатат и раздават тлъсти пачки без покритие, докато останалите идиоти се спукват от работа за жълти стотинки!

    Коментиран от #17, #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Аноним

    2 4 Отговор
    Всеки път оставам с впечатлението, че писателят изпитва оргазъм, когато напише "Публикувано във факти.бг: базирания в Купертино технологичен гигант" - не пропуска!
  • 14 Хахахахаахх

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Пиша това, което е факт, а ти да беше ме опровергал с нещо смислено, а не с празните приказки на всеки неграмотен комплексар с айфон.
  • 15 Хахахахахахахах

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Ти разбра ли кво си написал, щото аз нищо не разбрах?!
  • 16 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хахахахахаха":

    Не е ли вече крайно време да вденете , че Епъл е много повече от Айфон ?? Приходите от продажби на телефони са под 50% от всички приходи на Епъл и този процент само ще намалява !! Което не значи , че ще продават по-малко телефони , а че другите неща ще се увеличават !! Епъл има над 30% ДОКАЗАНА възвръщаемост на капитала !!! Нито една друга компания на борсата не е доказала и половината от това , дори петролните , които между другото отиват към постоянно губещи и без никакви перспективи за оправяне !! Тия 2 трилиона Епъл може да ги плати със 8- годишната си печалба !!!!!!! Колко искате да струва , чакайте да видите и 3 трилиона ще стане и всички технологични компании от голямата шесторка също !! Това са не бъдещите , а настоящите двигатели на икономиката , през които скоро ще минава целия живот , включително и твоя , щеш не щеш !!

    Коментиран от #19

  • 17 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Балона се надува!":

    И за тебе коментар 16 балонджийо , хахахаха !!
  • 18 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Балона се надува!":

    Нещо да кажеш за балона Газпром , дето се беше засилил за трилион , според мечтите на джуджето и цялата русопитешка група , ама все че стана жалките 65 милиарда !! Че и на московската борса го листнаха , да помагат и пак ядец !! Демек дори руснаците не го щат , хахахаха !!
  • 19 ХАХАХАХАХАХАХАХА

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Естествено, че не е само айфон! Епъл е и вътрешно между фирмен обирджия на собствените си овци с айфони и всякакви други железа, ползващи айос, като завишава цената на всяко външно приложение с 30% и ограбва потребителите си. В тази връзка има заведен колективен иск от ЕПИК геймс и други софуеърни разработчици. Вече по сървърите на епъл не можете да откриете продукти на епик... За чепатия дето ги чака на китайския пазар ще пиша по-нататък...и без това е твърде много информация за обработване от потребителите на айфон.

    Коментиран от #20

  • 20 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "ХАХАХАХАХАХАХАХА":

    Мечтите са хубаво нещо , ама в твоя случай ги бъркаш с бълнувания !! Айде като стане 3 трилиона пак ще ми разкажеш колко е зле , хахахха !!

    Коментиран от #21

  • 21 ХАХАХАХАХАХАХА

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    мечти мечти, колко да са мечти, като исковете са в съда, вече. Виж твоите мисли (ако въобще може да се каже, че има изразена мисъл, де) са типични за ползвател на айос. УИШТИНКИНГ.

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "ХАХАХАХАХАХАХА":

    Искаш да ми кажеш , че са първите , дето са пробвали да съдят Епъл или дори последните ?? Или че дори да успеят да изкрънкат няколко милиона , Епъл дори ще ги забележи , ххаха !! Казах ти , като станат 3 трилиона , което ще е много по-скоро , отколкото можеш да понесеш , пак ще ми разкажеш колко са зле !! Дерзай !!
  • 23 Кондор

    1 1 Отговор
    Лежат на стари лаври, има модели на Huawei на Samsung с далеч по добри характеристики аз не бих си купил айфон ако ще да имат капитализация и от 10 трилиона 😉😂
  • 24 4975

    1 1 Отговор
    Ония с хуавея и ксиомито лае ли та лае 😂