Отидете към основна версия

7 257 17

Представиха супербайка на бъдещето

  • супербайк-
  • мотоциклет-
  • бъдеще

Дизайнът на съвременните мотоциклети не се различава много от техните предшественици, появили се на пътя преди сто години. В последно време обаче, по пътищата ни започват да се появяват все повече и повече футуристични мотоциклети с дизайн, заимстван от научно-фантастични филми.

Сега ви показваме виждането на руския дизайнер Роман Долженко, който реши да представи собствената си визия за мотоциклет на бъдещето, използвайки най-модерните технологии.

Концепцията е кръстена Mimic Superbike и външният ѝ вид има ясна прилика с мотоциклети от филма "Tron: Legacy" и "Akira", както и от компютърни игри в стил "cyberpunk". Когато работи по дизайна, Долженко използва приложението 3DS Max.

Концептуалният модел е изработен от ултра лек, но издръжлив материал и е максимално изгладен, за да осигури най-ниското аеродинамично съпротивление по време на каране. Електрическият мотоциклет се управлява с помощта на цифров панел, който показва пълна информация за параметрите при езда.

Според самия дизайнер, при маневриране цялата предна част на Mimic се завърта под относително малък ъгъл. За повече ефект от представянето на концепцията, моделът е представен в три цветови варианта: с изцяло червено тяло, подобно на мотоциклетите от аниме продукцията "Akira", с агресивно черно тяло и подчертаващо скоростните параметри - сребърно тяло.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Свързани новини