Last news in Fakti

28 Май, 2021 09:56 5 893 6

Производителят на инструменти за градинарство и електрически триони Husqvarna показа футуристичен мотоциклет (ВИДЕО)

  • husqvarna-
  • мотоциклет

Инженерите на компанията представят редица оригинални дизайнерски решения в новия продукт

Производителят на инструменти за градинарство и електрически триони Husqvarna показа футуристичен мотоциклет (ВИДЕО) - 1

Историята на шведската компания Husqvarna започва през 1689 г. с производството на пушки за шведската армия. Днес от оръжейния бизнес не е останало нищо, но компанията се развива отлично в чисто мирни продукти: градински инструменти, верижни триони и мотоциклети. Именно мотодивизията позволи на Husqvarna да произведе най-ефективния двигател за верижен трион през 1959 г. и да се превърне в безспорен лидер в света в тази индустрия. Сега, следвайки световната тенденция, Husqvarna планира да пусне на пазара първия електрически мотор E-Pilen, предназначен за използване в съвременния градски район.

Реклама на официалния канал в YouTube на Husqvarna Motorcycles показва концептуалния електрически мотоциклет Husqvarna E-Pilen с автономен пробег до 100 км. Инженерите на компанията представят редица оригинални дизайнерски решения в новия продукт. Електрическият тракт на E-Pilen има мощност от 8 kW (10,88 к.с.). Интерес представлява и модулната система от сменяеми батерии, която ви позволява да замените захранването и бързо да продължите пътуването.

Известно е, че Husqvarna е част от консорциум, който регулира индустриалните стандарти за батерии. В резултат на това партньорство и сътрудничество всички батерии за електроциклетите на Yamaha, Piaggio, Honda и Husqvarna ще бъдат взаимозаменяеми. Към днешна дата времето за навлизане на Husqvarna E-Pilen на пазара не е определено, като не е обявена и цената на устройството.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Husqvarna

    14 2 Отговор
    произвеждат мотоциклети от 1904 г., макар да са по-познати с градинарското и дърводобивното си оборудване.
  • 2 Пирогоф

    7 7 Отговор
    е-гати и резачката, това ще увеличи ампутацията на глави и крайници и броя на донорите
  • 3 Ромул

    8 1 Отговор
    Може и да монтират калъф с моторна резачка отстрани-две в едно. Става сутринта шведския дървосекач-тарикат, пали мотора и отива в гората. Вади резачката и мята дърветата-свършва батерията, отива, взема тази от мотора и пак реже.
  • 4 Веселин

    5 1 Отговор
    През 1980г Димитър Рангелов е топ състезателя на Хускварна. Печели бронзов медал от световният шампионат по мото крос. Тежка контузия спира пътя му към световната титла през 1980г.
  • 5 ПК инк

    3 0 Отговор
    Това, на снимката не е "устройство", а модерен
    мотоциклет. Машина.

    Усгройство може да бъде наречен батерийния
    блок на мотоциклета, запалителната система...
  • 6 Begoogle

    1 2 Отговор
    искам да вметна, че Калашников пуснаха електромотоциклет пред и 3 години....в китайските сайтове е полно с ектроколелета и мотопеди и мотоцикли и кдадрцикли и то стотици модели, та шведите умни и хубави ама не са първи.