Отидете към основна версия

26 502 41

Вижте възможностите на руския боен екзоскелет (ВИДЕО)

  • екзоскелет-
  • русия-
  • военни

Съвременните инженери активно разработват механични системи за намаляване на натоварването на човешкото тяло при извършване на тежка физическа работа. Военните, принудени да изпълняват различни бойни задачи с пълно бойно снаражение, с тегло няколко десетки килограма, също са подложени на огромни натоварвания.

Използването на екзоскелета в бойни условия ще помогне на военните да преодолеят умората и да повишат своята бойна ефективност. В мрежата бе представен видеоклип, демонстриращ възможностите на армейската модификация на екзоскелета, създаден от държавната корпорация Ростех.

Видеото демонстрира движението на боец ​​в пълно бойно снаражение. Дизайнът на военния екзоскелет BEK-01 (модификация PE6) предвижда скритото му носене под оборудването. По време на тестване на възможностите на устройството, боецът изпълнява стандартни действия за бойна ситуация. Когато войник е неподвижен, е налице блокиране на ставите, което е особено полезно при изпълнение на специални мисии от разузнавачи и снайперисти.

Според разработчиците представеният екзоскелет има маса около 6 кг. Междувременно разтоварването на опорно-двигателния апарат на боеца ще му позволи да носи полезен товар с тегло до 60 кг. Предвид специфичния характер на устройството, Ростех не разкрива други технически характеристики, разходи и дата на въвеждане в експлоатация на армейските екзоскелети.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 64 гласа.

Свързани новини