Отидете към основна версия

16 368 87

Всесезонни гуми за зимата: плюсове и минуси

  • всесезонни гуми

Всесезонните гуми винаги ще имат, както фенове, така и противници. Това е като при феновете на задното и предното задвижване. Естествено всесезонната гума не може да се представи точно като зимна през зимата и като лятна през лятото, но предвид все по-меките зими у нас напоследък е вариант, който спестява доста пари. По темата съществуват и неоспорими фактори в полза на целогодишното използване на едни и същи гуми.

Първо, новите модели на такива гуми не са същите като преди десет или дори пет години. Съвременните технологии правят възможно създаването на гуми, които са в състояние да „работят“ в много широк температурен диапазон и в диаметрално противоположни условия.

Но! Трябва да осъзнаваме, че чудеса се случват само в приказките - в реалния свят всесезонните гуми не могат да работят еднакво добре в Африка и Финландия. Предвид нашите климатични условия обаче и все повечето електронни системи за безопасност в по-новите автомобили, този вид гуми стават все по-реално изглеждащи за използване от българите.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 53 гласа.

Свързани новини