Отидете към основна версия

8 599 25

Безпилотният КамАЗ в действие (ВИДЕО)

  • камаз-
  • 3373-
  • челнок-
  • автономен камион-
  • безпилотен камион

Руският производител на товарни автомобили КамАЗ публикува видео с автономния камион 3373 "Челнок". Машината е дълга 8 000, широка 2 550 и висока 4 000 мм или колкото обикновен двуосен бордови КамАЗ-4308-69, но с много по-голям полезен обем заради липсата на кабина.

Товароносимостта на "Челнок" е 10 тона, докато сравним по размери КамАЗ може да превозва само 5.7 тона. Пълната маса на автономния камион от 18 тона е разпределена между двата моста в идеалното съотношение 50:50.

Предница и задница в традиционния смисъл на думите няма, така че машината се движи еднакво добре във всички посоки. Освен това завиват и четирите колела, което подобрява осезаемо маневреността. "Челнок" разполага и с режим "рак" като в новия Hummer и може да се придвижва по диагонал.

Функционалността на безпилотния КамАЗ все още не може да се сравнява с възможностите на традиционните камиони. Максималната скорост е ограничена на 40 км/ч, а 60-киловатчасовата батерия осигурява обсег от едва 50 км. При зареждане с трифазен ток с напрежение 380 волта капацитетът на акумулатора се попълва за около 5 часа.

Въпреки това безпилотният камион вече се използва за различни задачи на територията на завода. КамАЗ планира в бъдеще да оборудва шасито с различни надстройки - от магистрален влекач до самосвал, какъвто ще бъде представен през първото тримесечие на 2021 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.

Свързани новини