Отидете към основна версия

10 974 25

Хакери разбиха IPhone 11 Pro и iOS 14 за 10 секунди

  • бели хакери-
  • apple-
  • китай-
  • iphone-
  • 11 pro-
  • ios 14

Традиционното състезание за легални хакери, Tianfu Cup, проведено в Китай, е подобно на международното състезание в областта на информационната сигурност Pwn2Own. Събитията Tianfu Cup се провеждат от 2018 г., след наложената от китайските власти забрана за участие на национални специалисти по киберсигурност в международни състезания на „бели“ хакери. През настоящата 2020 г. наградният фонд за купата Tianfu беше $ 1 210 000.

Правилата на състезанието за законни китайски хакери в много отношения са подобни на условията на състезанията Pwn2Own: Експертите по информационна сигурност трябва бързо да идентифицират неоткрити преди това уязвимости и да „хакнат“ дадено приложение или система. Според правилата на състезанието всеки отбор има 3 опита да изпълни поставената цел, всеки с продължителност 5 минути.

Бяха проучени различни марки, включително продукти от технологичните гиганти Apple, Samsung, ASUS, TP-Link, както и технологични групи като Mozilla и Ubuntu.

Екипите, които успяха да затворят iOS 14 на iPhone 11 Pro, получиха награди на стойност 180 000 долара. Най-бързи и най-ефективни бяха хакерите от Qihoo 360, които разбиха IPhone 11 Pro и iOS 14 за 10 секунди и освен тази награда спечелиха 61,5% от целия награден фонд ($ 744,5 хиляди).

Съгласно правилата на форума, информация за всички уязвимости, идентифицирани по време на състезанието, вече е прехвърлена на представители на Samsung, Google, Apple и други.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.

Свързани новини