Отидете към основна версия

14 212 25

Коя камера на смартфоните от най-висок клас на Apple, Samsung и Huawei е най-добра (ВИДЕО)

  • samsung-
  • huawei-
  • iphone-
  • камери-
  • сравнение-
  • 12 pro max-
  • galaxy note 20 ultra-
  • mate 40 pro

Сравнение на флагманите iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy Note 20 Ultra и Huawei Mate 40 Pro

През 2020 г. на пазара бяха пуснати много смартфони, способни на висококачествено фото и видео заснемане. Един от последните, които излязоха през тази година, е водещият смартфон от Apple - iPhone 12 Pro Max. Флагманският iPhone е оборудван с по-мощна камера, с 47% по-голям сензор за докосване от останалите смартфони в линията iPhone 12. Смартфонът също така поддържа иновационна технология за стабилизиране.

Блогър от канала Mrwhosetheboss (5.76 милиона абонати) се опита да я сравни с камерите, инсталирани на флагманите на Samsung и Huawei. Техническите възможности бяха тествани чрез смартфоните на iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy Note 20 Ultra и Huawei Mate 40 Pro. Експертът оценява качеството на 4K видеозаснемането, възможностите за снимки, нощния режим, стабилизацията, микрофона и много други параметри.

Изводите са, че и трите флагмана са оборудвани с принципно различни сензори и също така използват уникални софтуерни алгоритми за обработка на данни. В резултат на това всеки смартфон извършва по-добро снимане в конкретна ситуация или в определен режим.

Американският iPhone 12 Pro Max прави по-реалистични снимки, докато южнокорейският Galaxy Note20 Ultra произвежда по-остри и богати на цветове снимки. Използването на свръхширок динамичен обхват в китайския модел Huawei Mate 40 Pro пък позволява да се правят снимки с минимално количество отблясъци. В същото време снимката изглежда малко неестествена.

Качеството на снимане при условия на слаба светлина на смартфоните на Apple винаги е било по-ниско от конкурентите. С iPhone 12 Pro Max обаче разработчиците са успяли да обърнат негативната тенденция и според блогъра от канала Mrwhosetheboss камерата на iPhone показа най-добрия резултат при снимането на нощното небе.

В крайна сметка след битката на флагманите за 2020 г. за лидерство във фотографията, според експерта, първото място е за Galaxy Note20 Ultra. Трябва да отбележим, че подобни тестове са субективни и зависят от вкусовете и предпочитанията на специалистите. Вижте повече във видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.

Свързани новини