Last news in Fakti

7 Септември, 2022 15:17 6 258 9

Huawei Mate 50 Pro е първият флагмански смартфон със сателитна свързаност

  • huawei-
  • mate 50 pro

Но новите китайски смартфони не използват оптика на Leica и нямат 5G модем

Huawei Mate 50 Pro е първият флагмански смартфон със сателитна свързаност - 1

В Китай представиха новата флагманска серия смартфони Huawei Mate 50 Pro. Интерсното е, че системата на камерата на смартфона вече не използва оптика на Leica. Вместо това се използват технологиите XMAGE. Модулите за снимки и видео са три - основният 50-мегапикселов с оптична стабилизация на изображението, 13-мегапикселов с ултраширокоъгълен обектив и 64-мегапикселов като част от перископичната камера.

Huawei Mate 50 Pro разполага и с 6.78-инчов извит OLED дисплей, 4700mAh батерия с поддръжка на 66W бързо кабелно зареждане, 50W безжично зареждане и 7.5W обратно безжично захранване. Като хардуерна основа на смартфона действа един от най-добрите процесори - Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1. Вярно, без 5G модем.

Една от най-интересните характеристики на Huawei Mate 50 Pro е сателитната свързаност. Работи чрез китайската мрежа Beidou. Това означава, че ако няма клетъчна мрежа, пак можете да изпращате текстови съобщения и да осъществявате гласови повиквания от телефона си. Цените на новите смартфоните започват от $980.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кеф

    13 11 Отговор
    Демек 24/7 ще те следят без възможност за спиране, че и ще си плащаш. Ще се вади 3310 скоро отново както е тръгнало.

    Коментиран от #2

  • 2 Механик

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Кеф":

    То па сега не ни следят все едно.
    Колкото до 3310 си абсолютно прав. В същност при мене, ако не беше необходимостта да снимам когато разглобявам нещо сложно и непознато, за да ми е по-лесно в последствие, до сега много отдавна да съм приключил със "смарт-тъчскрин брато"-то. Не стига, че е огромен и неудобен, неинтуитивен, никога не го знаеш кое му е отгоре и кое отдолу и пр. ами батерията му дръжи максимум ден и половина и то ако не го ползваш много.
  • 3 Станко

    21 6 Отговор
    Пак удариха ифоня у сурата.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Цвятко

    5 24 Отговор

    До коментар #3 от "Станко":

    Не знам какво са ударили ама айфона носи рекордни печалби на най-скъпата компания в света, а китайската реплика, носи загуби на бедняшките азиатци…

    Коментиран от #8, #9

  • 5 гост

    2 12 Отговор

    До коментар #3 от "Станко":

    С кое са го ударили ??? Мъск преди 2 месеца обяви , че с новите спътници , които вече изстрелват имат директна връзка със ВСИЧКИ 5G телефони ! Тоест до две години , когато всички спътници ще са сменени всички телефони с 5G в целия свят ще имат сателитен интернет и връзка . естествено ако имат абонамент към Старлинк !! Който обаче е в пъти по-евтин дори от този китайския от статията !
  • 6 Джон

    6 15 Отговор
    Хаха, Апъл от една година казват, че 2022 пускат сателитна свързаност и китайците пускат Хуавей няколко часа преди Айфон с сателитна свързаност, ама толкова бъгава и безмислена, че ти идва да си строшиш телефона в земята. Софтуерът ви е слап, жълтури, освен и дизайна.
  • 7 Станко

    10 3 Отговор
    Пак претоплиха манджата. Ноча на ифоня станал още по-красив.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кочан в сурата

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цвятко":

    Значи, че вие сектантите се гордеете да давате, колкото се може повече пари на най-скъпата компания в света за по-малко. Имате извратено мислене.