Отидете към основна версия

6 062 54

Водородна суперкола с автономен пробег от... 4 500 километра!

  • scg-
  • водороден автомобил

Ръководителят на SCG е уверен, че такаъв автомобил може да бъде построен

Собственикът на американския нишов автомобилен производител Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) Джеймс Гликенхаус показа един много интересен рендер. Той изобразява колата SCG 009 Concept, представляваща водороден автомобил в ретро стил, който ще може да измине повече от 4 500 километра с едно зареждане.

Екстериорът на суперавтомобила, който съчетава футуризъм и препратки към 70-те и 80-те години на миналия век, е вдъхновен от творенията на Сид Мийд, американски художник, създал концептуално изкуство за филмите Blade Runner, Aliens и Tron. Предният край с тясна ивица напомня на хибридната концепция на Lancia Stratos Zero и на Ferrari Modulo от 1970 г. със "слепи" фарове и интересен преден сплитер.

Описанието не разкрива много подробности: отбелязва се, че суперавтомобилът ще получи електрически тракт, захранващ се от водород, като най-интересен е споменатият вече автономен пробег. Това може да означава, че едно зареждане ще е достатъчно за пътуването от Ню Йорк до Лос Анджелис, или 4 500 километра.

Въпреки че концепцията 009 е само във виртуален вид, Гликенхаус е уверен, че чрез усилията на инженерите на SCG, този автомобил ще може да намери физическо въплъщение при това с посочения резерв от автономност.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини