Отидете към основна версия

13 599 26

Чували ли сте за трактор Porsche-Diesel?

  • трактор-
  • porsche-
  • diesel

Една обява за рядко Porsche от 1961 г. привлече вниманието ни. Превозното средство е със значителен пробег от почти 100 000 км, а цената му е 8 500 долара. Това обаче не е спортна кола, а трактор Porsche-Diesel.

Да, през периода 1956 - 1963 година германската компания разработва и предлага на пазарите и селскостопанска техника. Въпросните трактори се правят от заводите Allgaier в Германия и Hofherr Schrantz в Австрия.

По онова време Porsche предлага избор от около дузина модели с различни размери. Всички те са оборудвани са с дизелови двигатели с въздушно охлаждане, като мощността им варира от 11 до 50 конски сили.

Максималната скорост на тракторите с марка Porsche е 25 км/ч. Между другото, въпреки че днес малко хора си спомнят за тези селскостопански машини, те все още се ползват на много места по света.

Тракторите с марка Porsche са високо ценени заради тяхната надеждност и високо качество на изработка. А днес тракторите Porsche, особено онези, намиращи се в добро състояние са високо ценени и от колекционерите.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.

Свързани новини