Отидете към основна версия

1 945 6

Apple и Hyundai няма да си партнират за Apple Car

  • hyundai-
  • apple-
  • кола

От корейската компания отрекоха разговори с Apple

Снимка: shutterstock

След като акциите на Hyundai се сринаха с 20% в ранното начало на тази година, когато се твърдеше, че Hyundai и Kia разработват проект за електрическо автономно превозно средство заедно с технологичния гигант Apple, през този месец акциите на Hyundai Motor Group белязаха още 6% спад след нови слухове около общия проект на компаниите.

От корейската компания побързаха да уточнят нещата и да успокоят инвеститорите си, като потвърдиха, че са получили няколко запитвания за това да се присъединят към проекти, ориентирани в разработването на автономно електрическо возило, но все още преговорите са в ранен етап и не може да се каже абсолютно нищо.

Въпреки, че по-рано от компанията потвърдиха за общ проект с Apple и разработка на електрически автомобил до 2027 година, сега от компанията напълно отричат да имат такива разговори с американската компания, след като и от Apple обявиха, че ще пуснат свой собствен автомобил на пазара.
Все още не е ясна и точната ситуация около колата на Apple, тъй като тя най-вероятно ще използва технологии и батерии на американската компания, но остава загадка платформата, върху която ще бъде построен автомобилът.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини