Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 17:35 4 360 15

Huawei пуска автомобил до края на годината

  • huawei-
  • apple-
  • xiaomi-
  • автомобил

Още един технологичен гигант влиза в автомобилостроенето

Huawei пуска автомобил до края на годината - 1
Снимка: Shutterstock

След като вече ви съобщихме, че Apple и Xiaomi най-вероятно ще се включат в бизнеса с автомобили, то днес още един от производителите на телефони обяви това. Според информация на Reuters, Huawei ще пусне електрически автомобил на пазара още тази година.

За момента това са само слухове, но най-вероятно ще се окажат верни, след като източника е сигурен според медията. От технологичната компания водят разговори с две китайски компании за електромобили и най-вероятно едната от тях ще бъде избрана за бъдещия Huawei P Car или както ще се казва новия автомобил.

От Reuters споменават, че една от компаниите с които се води преговори отговаря и за локалното производство на електрическия Mustang, така че от Huawei няма да разработват нова платформа, а ще използват съществуваща такава.

Според изданието, китайската компания ще обяви официално плановете си скоро, а представянето на електрическия автомобил ще се случи до края на тази година. Той ще бъде предназначен за масова употреба, но се споменава в кой сегмент ще бъде заложен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обесен Язовец

    14 3 Отговор
    Цялата ни индустрия унищожиха, но трябва да сме щастливи, че но позволиха да правим колелета!

    Коментиран от #10

  • 2 Голям Слон

    8 1 Отговор
    Нали това казвам всеки път..Наближава времето, в което ще си купуваме автомобил, а от съседния емблемата :-))
  • 3 омъскаряване

    16 10 Отговор
    Таблетите им на колела със сигурност, ще са по-хубави от теслите на "свети" Илон лаладжията ;)

    Коментиран от #11

  • 4 Рошко

    17 3 Отговор
    Те китайците скоро и автобус до луната ше пуснат, ама ние само ще гледаме как се развиват другите
  • 5 Стоян Александров

    15 2 Отговор
    За нас най-важен е ЕС. Това е. Може да сме въшйи, но ние си гледаме ЕС. Нищо, че ни мачкат поголовно.
  • 6 Браво

    4 7 Отговор
    Хуавей пуска бензинова кола, най-после! Може и дизелова! Без ДПФ!
  • 7 ББ, ГЕРБ, ДПС, Гешев

    10 4 Отговор
    "Простите" комунисти ще правят поредната марка кола и то електромобил, но нали били комунисти, та да си гледам нашата разградена "демокрацийка" - с още някой заем от евробанката или световната банка. Ееейй какъв рахатлък е самооо!

    Коментиран от #8

  • 8 12356

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "ББ, ГЕРБ, ДПС, Гешев":

    Разликата от нашите комунисти и китайските е от тук до Луната.Да чакаме от Корнито и сие прогрес е все едно от умрял писмо.

    Коментиран от #15

  • 9 делта форс

    0 0 Отговор
    Внимание сега чакаме Сиднито Авсстралия да се появи.
    Очакваме завръщането на блудния син.
    Всичко което тролим тук е за него не само за нас.....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Вероятно си прав

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "омъскаряване":

    Сигурно ще са по-добри от Тесла. Но това не е проблем на Тесла. Това е проблем на 100 годишните, които не могат да направят дори автомобил който е по-добър от Тесла модел 2012 година и всяка нова китайска марка прави по-хубави и по-евтини електромобили от тях. Клиентите вече имат доверие на китайските марки, които правят телефони и таблети с най-добро съотношение качество-цена, така, че ще се доверят и на китайските таблети на колела, точно както се довериха на корейците и обърнаха гръб на nokia, alcatel и ериксон.

    Коментиран от #12

  • 12 530д

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Вероятно си прав":

    Тесла са боклуци, набий си го в простата кофа.
  • 13 Е така де, Тесла са боклуци

    10 1 Отговор
    Затова хората масово ще си купуват електромобили huawei, xiaomi, Аple, Sony, Google и други подобни качествени марки, защото с изключение на porsche, се видя че електромобилите на останалите 100-годишни са по-големи боклуци и от Tesla, която по принцип си е боклук.
  • 14 Gost

    16 0 Отговор
    Автомобилните производители сами се закопават, създавайки трошливи коли със скъпа поддръжка, нищо чудно след няколко години китайците да завладеят и този сектор. Преди години едва ли някой е вярвал, че нокиа ще потъне, защо не и следващата S-класа да е от китайска марка.
  • 15 Антигерб

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "12356":

    Комунисти, капиталисти, фашисти, демократи няма никакво значение - Китай се развива и дърпа напред защото все още за корупция разстрелват публично на стадионите.

    А при нас корупцията е официална държавна политика и ако направиш печеливш бизнес може да се хареса на някой толуп и да ти го вземат. После от Козяк ще ти кажат с кого можеш да търгуваш и с кого не можеш, от къде можеш да се снабдяваш със суровини и енергоносители и бизнеса ти е умрял - все пак не може да се явяваш конкуренция на господарите.