Отидете към основна версия

2 709 11

Още един производител на телефони ще се пробва при автомобилите

  • xiaomi-
  • xpeng-
  • apple

Xiaomi разработва електрическа кола

Снимка: Shutterstock

След като от Apple обявиха, че ще се включат в битката при автомобилите, ето че още един от най-големите производители на техника ще се пробва да вземе своя дял при превозните средства. Китайската компания Xiaomi набра доста голяма популярност през последните години, а днес стана ясно че от там планират да пуснат на пазара и електрически автомобил.

Всъщност това не е първия опит на компанията да се включи в автомобилния бизнес. През 2018 година, бе разработен прототипа Micar, но така и проекта не стигна до нещо по-сериозно. Все още не е ясно дали новата разработка ще бъде свързана по някакъв начин с предходния прототип или ще бъде изцяло нова разработка.

Xiaomi може да използва и технологии от едни от големите китайски производители за електрически коли Xpeng Motors и Nio след като през изминалата година, компанията инвестира в тях. За сега повечето от данните за проекта са тайна, но ще ви държим в течение при нова информация.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Xiaomi търси помощ от Great Wall

    Преди няколко седмици ви информирахме, че Xiaomi работи над нов проект за масов електромобил, който трябва да се появи на пазара в следващите няколко ...
    28.03.2021
    6 486
    10
  • Huawei пуска автомобил до края на годината

    След като вече ви съобщихме, че Apple и Xiaomi най-вероятно ще се включат в бизнеса с автомобили, то днес още един от производителите на телефони обяв ...
    26.02.2021
    4 362
    15