Отидете към основна версия

6 485 10

Xiaomi търси помощ от Great Wall

  • xiaomi-
  • great wall-
  • автомобил

Автомобилният производител ще сътрудничи с един от заводите си

Снимка: Shutterstock

Преди няколко седмици ви информирахме, че Xiaomi работи над нов проект за масов електромобил, който трябва да се появи на пазара в следващите няколко години. Докато от Apple все още не могат да намерят автомобилен производител, който да им съдейства с налична платформа, то изглежда че от китайския технологичния гигант вече са намерили такъв в лицето на Great Wall.

Компанията е добре позната в страната ни след като преди няколко години откри завод за производство на коли близо до град Ловеч. Според различни източници, двете марки може да обявят своето сътрудничество в следващата седмица, а първите превозни средства да влязат в продажба още през 2023 година. За сега се знае, че Great Wall ще сътрудничи с един от своите заводи в Китай, а най-вероятно и ще предложи някоя от своите платформи за направата на новата Mi Car.

От Xiaomi имат за цел да свържат всички свои устройства в затворена еко-система, която да предоставя различни услуги и функции при смартфоните, "умните" часовници, електрическите тротинетки, бъдещите автомобили и подобните продукти.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.

Свързани новини