Отидете към основна версия

13 044 40

Можете ли да похарчите парите на Илон Мъск?

  • мъск-
  • tesla-
  • пари

Колко неща ще успеете да си купите за 166 милиарда долара?

Илон Мъск е един от най-богатите хора на земята, като неговото състояние се оценява на около 166 милиарда долара. За сравнение, това е близо 3 пъти повече от брутния вътрешен продукт на България за 2019 година, ако изобщо има някакво значение.

Мъск не притежава всички тези пари под формата на банкноти, а по-скоро като акции в различни компании, най-голямата от които е Tesla. Все пак според Envolved, състоянието му се изчислява в такива размери, че парите му ще стигнат за да закупи по един Rolex за всеки жител на Лос Анджелис или пък по един MacBook Pro за всеки във Великобритания.

Както знаем, готови пари се харчат лесно, но изглежда че това не е толкова вярно и е трудно да изхарчиш 166 милиарда за 30 секунди. Британски сайт показа нова игра в която може да се пробвате да изпълните това начинание за точно 30 секунди. Може да избирате между различни продукти и услуги, като част от тях включват частен самолет, къща, Tesla, лаптоп, Rolex, MacBook, Playstation, обувки, апартамент в Ню Йорк и други. Както вече написахме, целта е да изхарчите максимално много пари за 30 секунди, като може да избирате дали да купувате нещата по 1, 10 или 15 пъти. Пробвайте се ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.

Свързани новини