Last news in Fakti

5 Април, 2021 18:36 3 227 52

Акциите на Tesla поскъпнаха отново

  • tesla-
  • акции-
  • поскъпване

Ценните книжа на американската компания поскъпнаха с над 7%

Акциите на Tesla поскъпнаха отново - 1
Снимка: Tesla

След като през изминалата седмица от Tesla изнесоха отчета си за продадени автомобили през първото тримесечие на тази година, ето че акциите на компанията се раздвижиха в положителна посока и достигнаха нови нива.

Ценните книжа на американската компания отбелязаха ръст от над 7%, поради добрите показани резултати от хората на Мъск за първите три месеца през които компанията е оперирала на различните пазари. Припомняме, че от Tesla се похвалиха с рекорден брой доставени автомобили от началото на годината.

Въпреки пандемията и глобалната липса на някои части в световен мащаб, то според отчета на Tesla, компанията е доставила 184 800 автомобила, като това надмина очакванията на различни експерти. Според по-голямата част от статистиците, то бройката трябваше да е около 170 хиляди при най-добрите варианти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Rado

    12 11 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Явно тия 70% по форуми, сайтове застъпници на Русия и защитаващи на шпионите са тролове рубладжии, които пишат от различни акаунти, IP-та. С други думи ЕС и САЩ са прави за обвиненията към Русия за трол фабрики, хибридни атаки. Но както винаги Русия ни лук яла, ни лук мирисала.
  • 3 омъскаряване

    14 12 Отговор
    Вие не помните, но точно преди месец същите тези акции не се ли сринаха с 34% хаха, така че сега 7% голЕм удар хаха !

    Коментиран от #4, #7, #23

  • 4 гост

    12 12 Отговор

    До коментар #3 от "омъскаряване":

    Абе ние помним , ама тук говорят за ЕДИН ДЕН , кой ти каза че ще си останат със 7% ?? И по-важното , на тая дата преди само една година акцията беше 103 (сто и три ) долара !!!!!! Пак повтарям , преди точно една година , сега е 700 долара , СЕДЕМ ПЪТИ ПОВЕЧЕ !!! И това го броиш за "спад" ??? Хахахахаха !!!

    Коментиран от #8

  • 5 DrivingPleasure

    10 12 Отговор
    ... а Т'слата си остана същия боклук :D
  • 6 Гост

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Прощавайте, видяхте ли колко сигнала има за груби подправяния в отчетите на гласувалите, в много от секциите? Хибриден вот бюлетина+машина, беше ясно, че е за създаване на хаос и възможност за подправяне на вота.

    Коментиран от #9

  • 7 Гост

    9 10 Отговор

    До коментар #3 от "омъскаряване":

    34 стъпки назад, 7 напред - голям прогрес.

    Коментиран от #27

  • 8 Гост

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Преди една година Илон не обеща ли да продава милиони Сайбъри?

    Коментиран от #10, #11

  • 9 гост

    6 9 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Прощавайте докога си мислите , че ще пробутвате тия простотии за "сигнали" , та да не си признаете , че никой не бръсне за слива русопитешката простотия и задръстеност ?? Хахахаххаха !!!
  • 10 гост

    7 12 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Ами не , не обеща ! Обаче обеща , че ще разкатае ма..ата на петролопитеците и го прави с голям успех , хахаха !!
  • 11 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Тази година в световен мащаб се очакват към 8,5 МИЛИОНА продажби на електромобили от не повече от 90 милиона общо ! Или над 9% от всичките при положение , че 2019 бяха под 1 % !! С тоя темп дали след 5 години някой въобще ще продава нови пушилници , особено в Европа ?? И всичко това заради Тесла и Мъск !!! Кошмара на петролопитека , хахахахах !!

    Коментиран от #12

  • 12 DrivingPleasure

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Извинявай, ама ми идваш в повече - ти ли очакваш тия милиони продажби на електрички или Мъск?! Щото Форбс наскоро казваше за 1 милион в Европа, а тя е водеща!

    И само да питам, Мерцедес в тази доста лоша година генерира... абе май бяха 4 или милиарда НЕТНА печалба, та Илончо докато ги разкатаваше колко точно кинти изкара?!

    Освен това само те пускат 6 изцяло електрически модела през 21ва година а "разкатаващия" друсаняк отложи Сайбъра, отложи Семито вече не говори за Роудстър и евентуално някога си щял да пусне нещо си за 25 к - аха - яко разкатаване пада :D :D :D

    Пий някви хапчета моля те, щото от толкова биене на чело пред плаката на свети илон нещо ти се е разместило )

    Коментиран от #13, #14

  • 13 гост

    6 7 Отговор

    До коментар #12 от "DrivingPleasure":

    Еййй , ама как познах за кошмара , хахахах !! Къде точно прочете , че ги очаквам от Мъск , казах ОБЩО !!!! Не че и Тесла няма да продава толкова сама , ама не още тази година , хахах !! Ще му трябват още 5-6 !! Обаче без него нямаще да има и 8 хиляди , а не 8 милиона !! Та така , не в повече , ами направо окончателно ще ти "идва" , само гледай , хахах !!
  • 14 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #12 от "DrivingPleasure":

    А пък и Мерцедес докато изкарваше "4 милиарда" , Мъск изкара 140 (сто и четиридесет ) милиарда само за него , за Тесла към 700 (седемстотин) , ако още не си разбрал !! Или сега ще ме убеждаваш , че доларите на Мерцедес са по-долари от тия на Тесла , хахахах !!

    Коментиран от #15

  • 15 DrivingPleasure

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Изкарал другия път - питам те колко печалба изкара, не колко плащат полуидиотите за акциите му - сам той каза, че са надценени ;)

    И провери пак, да не е след 5-6 години да продавате по 28 милиона както обеща гурото ;)

    Коментиран от #21

  • 16 Дизела

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Стига плю руснаците ,защото ако не бяха те сега щеше да носиш фес и да се казваш Асан! Щеше да пишеш с Ник misafir(гост)

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "Дизела":

    Верно ли , ти да видиш ?? Искаш да кажеш , че щях да нося ушанка вместо фес , щото иначе не знам какво значи "освободителя" да ти обяви война , щото си обявил независимост от него !!!! И да се наложи генерал Колев да им покаже обратно пътя за Мацква , за повечето последен !!

    Коментиран от #18

  • 18 Дизела

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Аз не съм носил ушанка,нито баща ми,дядо ми .....пра пра дядо ми са носили.Но преди 140 години са носили фесове.Като те гледам как се кланяш на гуруто Мъск...

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Ти да видиш!

    2 5 Отговор
    "Припомняме, че от Tesla се похвалиха с рекорден брой доставени автомобили от началото на годината."

    Кога го казахте, че вече почнахте и да ни припомняте? Поне 10 пъти помолих да споделите тази информация и чак сега се сетихте да я публикувате, та не се опитвайте да ни лъжете, че я припомняте!

    И как точно решихте с колко са поскъпнали акциите на Тесла, като денят не е приключил още и акциите все още се търгуват. Към момента са поскъпнали само с 5,5% спрямо последното затваряне, а не със 7% както твърдите.
  • 20 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #18 от "Дизела":

    То ушанка освен физически може да се носи и ментално и това е много по-лошия вариант , явно ти си болен точно от него и то неизлечимо !!
  • 21 Ти питаш аз отговарям

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "DrivingPleasure":

    Tesla обявява и други показатели на печалба, както и много други компании. Съгласно тези показатели печалбите са достатъчно големи, така че компанията да не зависи от продажбите на кредити, за да има краен положителен финансов резултат.

    Компанията обяви коригирана нетна печалба в размер на 2.5 млрд. долара за 2020 г. Брутната й печалба от продажба на автомобили, които представлява разликата от общите приходи от продажбата на автомобили и разходите за производството им е била 5.4 млрд. долара, дори и ако приходите от продажби на регулаторни кредити не бъдат включвани. Свободните й парични потоци пък нарастват със 158% до 2.8 млрд. долара. Това представлява драстичен обрат в сравнение с 2018 г., когато Tesla отчиташе загуби и рискуваше да свърши парите.

    Поскъпването на акциите на Tesla със 743% през 2020 г. я направи една от най-скъпите компании в света. Въпреки това 500-те хиляди автомобила, които Tesla продава през 2020 г., са малка част от над 70 млн. автомобила, продадени в световен мащаб.

    Акциите на Tesla вече струват приблизително колко тези на 12-те най-големи автопроизводителя взети заедно, които продават над 90% от колите в света.

    Сега аз питам. В такъв случай, колко ще е печалбата, ако тази година Тесла произведе един милион автомобила? А когато започне да продава по два милиона, като Mercedes и няма разходи за строеж на нови фабрики?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Въпрос и към тебе

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "омъскаряване":

    Доколко се сринаха акциите преди месец и колко струват сега? Колко процента ръст има оттогава?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Тесла е балон който

    5 4 Отговор
    Ще се спука!!същата съдба я очаква биткойна!!!въпрос на време 😁😁😁

    Коментиран от #26

  • 26 Има ли още наивници

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "Тесла е балон който":

    Които да вярват, че Тесла балон? А как ще коментираш, че ръстът на продажбите на Тесла за първото тримесечие е 110% в сравнение с първото тримесечие на миналата година? Посочи ми поне една такава автомобилна компания с подобен ръст на продажбите?

    Миналата година 88 хиляди, тази година 184 хиляди продажби без дори да са изкарали нов модел. Също така без нито един произведен Тесла модел S или Тесла модел Х за тримесечието, които ще повишат продажбите през следващите тримесечия.
  • 27 Научи се да смяташ

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Преди месец на 5 март акциите паднаха на 540$, а днес са 700$ , тоест вече са се качили с 30% оттогава!

    Коментиран от #28

  • 28 Plameni

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Научи се да смяташ":

    Днес са 700$ .а бяха 1000$ .Колко са се качили според теб. Май ти трябва да се научиш да смяташ.Акциите на Тесла спадат.

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Научи как се ползва календар

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Plameni":

    Цитирам коментар 3, "Вие не помните, но точно преди месец същите тези акции не се ли сринаха с 34% хаха, така че сега 7% голЕм удар хаха !"

    Написан е в 18:54 05.04.2021. връщаме един месец назад и гледаме колко са били акциите 😜

    Хайде сега ти ми кажи на коя дата акциите са били 1000 долара? Кажи поне 900 долара да са били на някоя дата? Да акциите се качват и падат, това им е работата. В началото на годината бяха 720 долара, сега са 700. Колко да са паднали?

    Коментиран от #33

  • 30 Понеже може да смяташ

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Plameni":

    Защо не коментираш колко процента е ръста на продажбите от последното тримесечие в сравнение със същото тримесечие от миналата година? Тогава 88 хиляди а сега 184 хиляди?

    Интересно защо само спадовете виждате, а оставате слепи когато има ръстове? Проглушихте ни ушите, защо Тесла за 2020 година имала "само" 36% ръст, а не 50%, но сега когато този ръст е 110%, отново гледаме филма Мълчанието на агнетата.

    Коментиран от #35

  • 31 Проста сметка на салфетка

    3 3 Отговор
    По принцип най-слабо е първото тримесечие, но ако сме жестоки песимисти и приемем, че Тесла няма да увеличи продажбите си през останалите тримесечия и просто добавим 15 хиляди модел S и модел Х на тримесечие, означава по 200 хиляди продажби на тримесечие, което прави 800 хиляди продажби до края на годината.

    Това без да броим производството в новите заводи, които трябва да го започнат в началото на третото тримесечие. Ако добавим и само по 100 хиляди от всеки нов завод, закръглихме милионът продажби и 100% ръст за годината, най-песимистично погледнато.

    А тукашните "реалисти" кой висшист кой докторант кой професор, обясняваха че 50% ръст вече бил невъзможен в дългосрочен план при увеличаване на производството.
  • 32 Последната новина

    4 4 Отговор
    Която очевидно няма да прочетете тук:


    По време на извън пиковите часове Tesla начисляваше 0,09 долара / кВтч - значителна отстъпка от по-малко от една трета от редовната цена за кВтч в повечето станции на Supercharger в Калифорния.

    По-рано тази година Tesla разшири тези тестове и на други пазари , включително Норвегия и Швеция.

    Сега производителят на автомобили отново въвежда отстъпка от Supercharger в Калифорния, един от най-важните пазари на Tesla.

    Няколко базирани в Калифорния собственици на Tesla съобщават, че са получили това съобщение в своите известия в приложението:

    Избягвайте бързането и спестете 50% от таксите си за таксуване преди 10 ч. И след 19 ч. Във всички Supercharger в големите метро райони на Калифорния. За конкретни цени и отговарящи на условията сайтове, докоснете щифта на картата Supercharger на вашия сензорен екран в колата.

    Изглежда, че фокусът върху градските станции Supercharger има за цел да стимулира собствениците на Tesla, които редовно използват Supercharger като техен основен начин за зареждане, главно за жителите на апартаменти, които може да имат затруднения да се зареждат вкъщи, да зареждат през нощта, за да намалят дневната употреба и времето за чакане.
  • 33 Plameni

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Научи как се ползва календар":

    Началото на 2021 г бяха 880$за акция.След това само за ден загуби над 15 милиарда. Днес ги има, утре ги няма без да е изхарчил и долар

    Коментиран от #34, #37

  • 34 Хихи

    0 4 Отговор

    До коментар #33 от "Plameni":

    Пич, ти работил ли си с акции? Виждал ли си как вървят, как се купуват и продават? Мисля, че не си наясно! Акциите вървят нагоре и надолу, нормално е да паднат след като са се вдигнали толкова много, не мислиш ли? Има хора които са направили голяма печалба и са доволни и продават, не мислиш ли? Така, че незнам какво да се обясняваш, за неща които не са ти ясни!
  • 35 Plameni

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Понеже може да смяташ":

    Ако си мислиш, че само Тесла си е увеличила продажбите на ОПРЕДЕЛЕНИ модели ... Мерцедес например продаде с осем пъти повече А250е за един и същи период спрямо миналата година в Германия

    Коментиран от #36

  • 36 Кой ти говори за модели?

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Plameni":

    Tesla е увеличила ОБЩИТЕ си СВЕТОВНИ продажби със 110%!

    С колко са се увеличили същите на Мерцедес?

    Коментиран от #38

  • 37 Мисли на едро!

    0 3 Отговор

    До коментар #33 от "Plameni":

    За какви 15 милиарда говориш? Само вчера Тесла увеличи пазарната си капитализация с 40 милиарда. Това е почти половината от капитализацията на Мерцедес, която е 80 милиарда евро. Само за последната седмица, пазарната капитализация е нараснала повече, отколкото е ЦЯЛАТА пазарна капитализация на Даймлер събирана цял век. Не намираш ли това за стресиращо?

    Тесла разполага с на практика НЕОГРАНИЧЕН финансов ресурс с който може да се разрастват лавинообразно. Никой не може да ги спре вече. Могат да построят неограничен брой заводи и да изкупят доставчиците си, заедно с техните доставчици на оборудване и материали.
  • 38 Дизела

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Кой ти говори за модели?":

    Колко модела произвежда Тесла? Само модел 3 се продава добре и ръста е само от един модел.Другите модели се продават бутикови бройки.

    Коментиран от #39, #41

  • 39 Не не

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "Дизела":

    Те не само се продават бутикови бройки! Те се произвеждат бутикови бройки! Но има голям скок в поръчките на новите Модел С и Х! Модел У, се продава и ще се продава повече и от Модел 3! А Сайбъртрък? Преди Модел 3, Тесла никога не са имали масово производство, та за това е много интересно, като сравнявате с това, че скоро е направила 1 млн, а сега вече ще прави 1 млн. на година! Ми ще прави, сега прави много фабрики за коли, с масово производство! Преди Модел 3, производството на Модел С беше по 50 хиляди на година!

    Коментиран от #40

  • 40 Дизела

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Не не":

    Сайбъртрък и Семи няма да ги видим скоро.За пореден път отлагат началото на производството.Защо ли?Модел 3 се продава добре заради цената.Останалите модели не вървят никак.
  • 41 дрън дрън

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Дизела":

    Я пак? Кой друг световен производител има поне половината от продажбите на Модел У?

    Коментиран от #42

  • 42 Turbo

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "дрън дрън":

    Тази статистика за кой пазар е? Защото на Европейския най много коли продава Рено с модела Зое.

    Коментиран от #43

  • 43 дрън дрън

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Turbo":

    Това горе са световните продажби за февруари. Ето ти и Европейските, за да си свериш часовника и да не приказваш глупости по инерция.

    Представи си какво ще се случи, когато започнат производството на Модел У в Европа, дори първоначално само по 200-300 дневно, преди да изпълнят пълния капацитет от 1000?

  • 44 Plameni

    1 0 Отговор
    Споко цените на акциите на Тесла пак се понижиха
  • 45 Нищо не каза

    0 0 Отговор
    И слънцето пак изгря и ще залезе. Това им е работата. То и качването им беше никакво.

    Коментиран от #47

  • 46 Plameni

    0 0 Отговор
    Мерцедес продадоха 590 999 автомобили за първото тримесечие на 2021- повече отвсякога
  • 47 MIB

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Нищо не каза":

    Абе последните три месеца бая поевтиняха .Май до тук беше с поскъпването
  • 48 Хайде и тоя

    0 0 Отговор
    Я пак погледни дали за последните три месеца много поевтиняха или преди три месеца бяха много поскъпнали? Ако изключим януари и февруари тази година, кога през цялата история на Тесла акциите са били по-скъпи отколкото са сега?

    Не знам дали ти си писала и предишния пост, но например акциите на даймлер преди 20 години са били 30% по-скъпи, отколкото сега.

    Коментиран от #49

  • 49 MIB

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Хайде и тоя":

    За Даймлер не знам ,ама при Тесла от началото на годината до сега има спад с 200 $
  • 50 Хайде бе?

    0 0 Отговор
    На 4 Януари бяха 729.77 днес да не са паднали на 530 без да разбера?

    Проверка и .... никаква изненада - 685, а само преди 10 дни бяха 600, тоест се качват!

    Коментиран от #51

  • 51 MIB

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Хайде бе?":

    На 8 януари 2021г бяха 880$,а на 8 април 2021 г 680$ с това мисля да приключа.Ще ги видим на 8 май 2021г колко ще бъдат.

    Коментиран от #52

  • 52 И се върнахме на стартова позиция

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "MIB":

    В крайна сметка акциите са се качили през януари и февруари, и след това са се върнали на старите нива, че дори и са по-високо. Не е като да са стояли две години на високи нива и сега да са се сринали. Неестественото им поведение беше януари и февруари и дори сега са по-високи отколкото трябва да бъдат, не мислиш ли. Не е нормално Тесла да струва колкото следващите 15 най-големи автомобилни производителя взети заедно.