Отидете към основна версия

36 552 62

Най-голямото гробище за автомобилни гуми в света гори (ВИДЕО)

  • автомобилни гуми-
  • гробище-
  • кувейт-
  • пожар

Екологичните щети са ​​колосални

Видеото с пожара на най-голямото гробище за автомобилни гуми в света придоби огромна популярност в социалните мрежи. На клипчето се вижда плътен черен дим на фона на гуми, които сякаш се простират до хоризонта.

Много потребители се оплакват, че този пожар може да доведе до екологично бедствие, тъй като при изгаряне на стари гуми се образуват вещества от първи клас опасност: бифенил, олово, бутадиен, стирен, диоксин, фуран, антрацен и др.

Най -голямото сметище за автомобилни гуми в света гори в Кувейт, съобщават местни медии. Очевидци разказват, че огромният стълб дим може да се види отдалеч. Ако пожарът не бъде незабавно потушен, той може да причини значителни щети на околната среда.

Пожарите в огромни сметища за гуми в Кувейт са доста често срещани, отбелязва Insider Paper, което затруднява определянето на точното местоположение на анонимно заснетия видеоклип.

Твърди се обаче, че видеото е заснето на прочутото гробище Sulaibiya Tire в Кувейт (което е най-голямото в света), което се доказва и от сателитни снимки, от които наистина се вижда огромната черна пелена.

Още през 2013 г. Daily Mail съобщи, че всяка година в пясъчната земя на Sulaibiya се изкопават гигантски дупки, в които се изсипват износени гуми. Според вестника по това време в земята са били заровени над 7 милиона гуми.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.

Свързани новини