Отидете към основна версия

23 387 30

Volkswagen спря производството на електромобили

  • volkswagen-
  • електромобили

Временно концернът спира конвейерите в заводите в Цвикау и Дрезден

Заводите на Volkswagen в Цвикау и Дрезден няма да произведат нито едно електрическо превозно средство тази седмица. Причината за това е липсата на чипове, а информацията е на automobilwoche.de.

Недостигът на полупроводници днес е една от най-наболелите и остри теми в световната автомобилна индустрия. Достатъчно е само да погледнем проблемите, които тази криза дърпа зад гърба си, и става ясно, че за производителите понякога има ужасни последици.

А Volkswagen е може би най-тежко засегнат, тъй като ръководството беше принудено да спре производството на електромобилите си тази седмица. Новата поръчка засяга двата завода в Саксония, но това е достатъчно, за да удари бизнеса, тъй като VAG ще пропусне да произведе пет хиляди електрически автомобила Volkswagen ID.3, ID.4, Audi Q4 e-tron, Q4 e-tron Sportback и Cupra Born .

Интересното е, че това е първият път, когато саксонските фабрики страдат от недостиг, тъй като концернът пренасочи по-голямата част от чиповете към електрическите автомобили, които се произвеждаха там. И това се правеше често в ущърб на основното производство на коли с ДВГ във Волфсбург.

В допълнение, заслужава да се отбележи, че VAG също трябваше да затвори завода си за двигатели с вътрешно горене в Кемниц. Имайте предвид, че освен Volkswagen, европейският клон на Ford също изпитва сериозни проблеми. Три от четирите фабрики на компанията в региона в момента или са затворени, или са намалили драстично производствените нива.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.

Свързани новини