Отидете към основна версия

18 971 55

Русия регистрира "свои" марки Audi, Mercedes и BMW

  • audi-
  • mercedes-benz-
  • bmw-
  • русия

През март в Роспатент бяха подадени няколко десетки заявления за регистрация на имена на известни световни марки в Русия

Причината за това е желанието на кандидатите да произвеждат продукти под добре позната марка, докато компанията, която я притежава, е напуснала Русия. Сред приложенията са марки дрехи и парфюми (Levi's и Christian Dior), напитки и контрацептиви (Coca-Cola и Durex), системи за плащане (Mastercard и American Express), както и автомобили - Audi, Mercedes-Benz и BMW.

Адвокатите са убедени, че кандидатите няма да успеят да регистрират известните марки, пише РБК. Интересно е, че някои марки се появяват с леко променени имена - например кафемашини Nezpresso (с подчертано „Z“) вместо Nespresso или Idea вместо IKEA. Но марките автомобили се опитват да се регистрират, без да променят правописа.

Но не става въпрос за производство на автомобили под тези марки. Така заявката за марката Audi, подадена от организацията с нестопанска цел Агенция за подкрепа на пазара на интелектуална собственост (APRIS), касае регистрация в клас 3, това са парфюми и почистващи препарати. Същата организация кандидатства за имената Mastercard и American Express, но в клас 9 - научни и изследователски апарати и инструменти.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 35 гласа.

Свързани новини