Last news in Fakti

20 Април, 2022 11:59 3 364 5

Японски санкции ограничават вноса на употребявани премиум автомобили в Русия

  • япония-
  • русия-
  • премиум автомобили-
  • внос-
  • санкции
Японски санкции ограничават вноса на употребявани премиум автомобили в Русия - 1

Забраната на японското правителство за внос на премиум японски автомобили от Япония в Русия ще засегне не само язиатските премиум марки Lexus и Infinity, но ще се отрази и на вноса на скъпи европейски и американски марки.

Според Дайсуке Изима, експерт в Teikoku Databank в Япония, употребявани автомобили от немски марки, включително Audi, BMW и Mercedes, също ще станат по-недостъпни за руснаците, предвид новите японски санкции.

Припомняме, че японското правителство забрани вноса на луксозни артикули в Русия на 5 април 2022 г. Списъкът включва автомобили на стойност над 6 милиона йени (47 450 долара) и мотоциклети на стойност над 600 000 йени (4 750 долара).

Според японския експерт това решение се е отразило добре на вътрешния пазар на употребявани превозни средства, тъй като е довело до по-ниски цени на колите с пробег в Япония.

През 2021 година износът от Япония за Русия възлиза на 862.4 милиарда йени (6.82 милиарда долара). Автомобилите и камионите представляват 40% от тази сума, възлизайки на 357.5 милиарда йени (2,83 милиарда долара).


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В България се изтезават хора

    8 7 Отговор
    В България се изтезават и убиват Българи по поръчка на политици, а вие помагайте на Украйна!Пернишки изр.оди Екзекутират Българи!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пппп

    5 12 Отговор
    В Япония автомобилите са с ДЕСЕН волан, а аз не съм виждал в Русия да се карат автомобили с ДЕСЕН волан!!

    Коментиран от #5

  • 5 Владивосток

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "пппп":

    Това е защото никога не си ходил в Русия. Отвори си поне Гугъл мап на стрийт вю и отиди около Владивосток и гледай колите по пътищата. Или погледай в Ютуб руски клипове с катастрофи, има всяка седмица нови, да видиш колко руснаци карат коли с десен волан.