Отидете към основна версия

3 535 4

Mercedes-AMG започна ръчно сглобяване на хиперавтомобила One

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • one-
  • ръчна сглобка

Ще бъдат направени общо 275 копия

Изминаха цели пет години, откакто Mercedes-AMG представи пред публика концепцията Project One. И накрая, това чудовище с двигател от Формула 1 достигна етапа на дребномащабно производство.

Хиперавтомобилите се сглобяват ръчно в завода на AMG в Ковънтри, докато четириелектрическото хибридно задвижване се произвежда от Mercedes-AMG High Performance Powertrains в Бриксуърт. Това са същите хора, които отговарят за разработването и производството на електрическите силови трактове на болидите от Формула 1.

По време на процеса на сглобяване всеки Mercedes-AMG One трябва да премине през 16 довършителни и тестови станции. Според производителя цялата производствена верига напомня производството на луксозни часовници, където всеки детайл се проверява по няколко пъти.

След това хиперавтомобилът се покрива със защитно фолио и се транспортира в затворен камион до германския град Афалтербах, където е централата на AMG . Именно там бъдещият собственик ще получи своето "чудовище", както и ще премине технически инструктаж с експерти, за да научи всички тънкости и нюанси на най-екстремния шосеен автомобил на Mercedes.

Автомобилът със задвижване на всички колела е оборудван с изключително сложен двигател с вътрешно горене, който се развърта до 11 000 оборота в минута и в същото време отговаря на стандартите за емисии Euro 6. Сам по себе си турбо V6 мотора произвежда 574 конски сили и има ресурс до 50 хиляди километра.

Що се отнася до електродвигателите, тяхната системна мощност е около 611 к.с., а общата мощност на хибридния тракт е на ниво от 1063 коня. Ускорението до първите 100 км/ч става за 2.9 секунди, а след още 4.1 секунди хиперавтомобилът достига 200 км/ч. Максималната скорост е 352 километра в час.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини