Отидете към основна версия

4 242 3

Англичани помагат на АвтоВАЗ за турбомотор

  • автоваз-
  • ricardo
Lada Kalina 1.6

Волжският автомобилен завод и британският инженерингов гигант Ricardo разработват съвместно нов двигател с принудително пълнене, съобщава Carobka.ru. Представители на двете компании са отказали коментар по темата.

Според руския портал новият турбомотор ще бъде с работен обем 1.4 литра и ще развива 163 к.с. Мощността на агрегата за нуждите на серийното производство обаче ще бъде ограничена на 150 коня. Максималният въртящ момент ще достига 240 Нм. Първоначално двигателят ще се оборудва с многоточков инжекцион, който на по-късен етап ще отстъпи място на директно впръскване. Руско-британският мотор ще получи версия за работа на два вида гориво - бензин и метан.

Разработката на агрегата се финансира със средства от бюджета на Руската федерация. Правата върху интелектуалната собственост също ще принадлежат на държавата. Очаква се първите "лади" с новия турбодвигател да се появят през 2017 г. С него ще се оборудват модели, построени на платформата на следващата Priora, и бъдещите автомобили на АвтоВАЗ от клас C.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини