Last news in Fakti

29 Октомври, 2013 09:03 4 241 3

Англичани помагат на АвтоВАЗ за турбомотор

  • автоваз-
  • ricardo
Англичани помагат на АвтоВАЗ за турбомотор - 1
Lada Kalina 1.6

Волжският автомобилен завод и британският инженерингов гигант Ricardo разработват съвместно нов двигател с принудително пълнене, съобщава Carobka.ru. Представители на двете компании са отказали коментар по темата.

Според руския портал новият турбомотор ще бъде с работен обем 1.4 литра и ще развива 163 к.с. Мощността на агрегата за нуждите на серийното производство обаче ще бъде ограничена на 150 коня. Максималният въртящ момент ще достига 240 Нм. Първоначално двигателят ще се оборудва с многоточков инжекцион, който на по-късен етап ще отстъпи място на директно впръскване. Руско-британският мотор ще получи версия за работа на два вида гориво - бензин и метан.

Разработката на агрегата се финансира със средства от бюджета на Руската федерация. Правата върху интелектуалната собственост също ще принадлежат на държавата. Очаква се първите "лади" с новия турбодвигател да се появят през 2017 г. С него ще се оборудват модели, построени на платформата на следващата Priora, и бъдещите автомобили на АвтоВАЗ от клас C.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    1.4 и 163к.с и ще се скапва за няколко години. Тези Руснаци ме късат. Догодина ще вземат и дискови спирачки да слагат най сетне.
  • 2 Ivailo Chankov

    0 1 Отговор
    Чудно ми е защо всички си мислят, че двигатели които са малки, но мощни са неиздръжливи, защото това е пълна лъжа, явно този мит е измислен от някой Американец с 5-литров V8 с 190 коня

    Коментиран от #3

  • 3 Николай Николов

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ivailo Chankov":

    явно не разбираш от двигатели