Отидете към основна версия

2 051 10

Регистрацията в руски сайтове - само с руска електронна поща

  • електронна поща-
  • руски сайтове-
  • регистрация-
  • закон-
  • русия

Промените влизат в края на годината

От 1 декември 2023 г. влизат в сила измененията в законите „За информацията, информационните технологии и защита на информацията“ и „За съобщенията“ в Русия. Отсега нататък ще бъде възможно да се регистрирате в руски сайтове само чрез електронни пощи, принадлежащи на руски компании.

Можете също така законно да се регистрирате, като използвате руски телефонен номер, портала Gosuslugi, Единната биометрична система и други информационни системи (например чрез идентификационния номер на Vkontakte), собственост на руски гражданин или руска компания.

Трябва да се отбележи, че новите поправки все още не предвиждат наказание за собствениците на руски сайтове, които не премахват функцията за регистрация чрез чужда електронна поща. Както отбеляза авторът на измененията Антон Горелкин, наказанията ще бъдат предписани по-късно.

Според руснаците, регистрацията чрез чуждестранни услуги се превръща в проблем, защото личните данни попадат в публичното пространство или се крадат от киберпрестъпници. И още една важна подробност. Ако гражданин се е регистрирал на който и да е руски ресурс чрез чуждестранна поща преди влизането в сила на закона, тогава сайтовете няма да изискват промяна на пощенския адрес на руски.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.

Свързани новини