Отидете към основна версия

1 577 2

Защитата на фърмуера на NVIDIA GPU е хакната (ВИДЕО)

  • nvidia-
  • графична карта

Сега можете да модифицирате vBIOS

Ентусиастите успяха да заобиколят ограничението на NVIDIA за инсталиране на несъвместим фърмуер на BIOS за видеокарти GeForce. Като пример, фърмуер от RTX 4090 може да бъде инсталиран на RTX 3060 и обратно. Това отваря широки възможности за промяна на настройките на графичните ускорители.

Важно е веднага да се отбележи, че до 2013 г. включително потребителите можеха свободно да инсталират BIOS на трети страни за видеокарти NVIDIA, но през 2014 г., с пускането на серията GeForce 900 (Maxwell), беше добавен специален защитен процесор Falcon, който просто ограничи изтеглянето на неоторизиран фърмуер.

Сега има инструменти OMGVflash и NVflashk, които ви позволяват да заобиколите заключването на NVIDIA, включително проверка на подписа на BIOS и съвместимост на устройството.

Безплатната инсталация на BIOS отваря много възможности за потребителите. Например, можете да инсталирате фърмуер от по-скъпа версия с фабричен овърклок на основния вариант на RTX 4060, за да отключите по-големия потенциал на видеокартата.

Можете също така да промените ограниченията на мощността, напреженията, настройките на вентилатора и др. По този начин потребителите имат пълен контрол върху своите GeForce графични карти и могат да дадат на компютрите си забележим тласък.

Предупреждаваме, че ако решите да правите подобни модификации, то това е на ваш риск, така че само опитни потребители би следвало да извършват подобни действия. Повече за модифицирането, вижте във видеата.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини