Last news in Fakti

31 Август, 2023 13:23 1 567 2

Защитата на фърмуера на NVIDIA GPU е хакната (ВИДЕО)

  • nvidia-
  • графична карта

Сега можете да модифицирате vBIOS

Защитата на фърмуера на NVIDIA GPU е хакната (ВИДЕО) - 1

Ентусиастите успяха да заобиколят ограничението на NVIDIA за инсталиране на несъвместим фърмуер на BIOS за видеокарти GeForce. Като пример, фърмуер от RTX 4090 може да бъде инсталиран на RTX 3060 и обратно. Това отваря широки възможности за промяна на настройките на графичните ускорители.

Важно е веднага да се отбележи, че до 2013 г. включително потребителите можеха свободно да инсталират BIOS на трети страни за видеокарти NVIDIA, но през 2014 г., с пускането на серията GeForce 900 (Maxwell), беше добавен специален защитен процесор Falcon, който просто ограничи изтеглянето на неоторизиран фърмуер.

Сега има инструменти OMGVflash и NVflashk, които ви позволяват да заобиколите заключването на NVIDIA, включително проверка на подписа на BIOS и съвместимост на устройството.

Безплатната инсталация на BIOS отваря много възможности за потребителите. Например, можете да инсталирате фърмуер от по-скъпа версия с фабричен овърклок на основния вариант на RTX 4060, за да отключите по-големия потенциал на видеокартата.

Можете също така да промените ограниченията на мощността, напреженията, настройките на вентилатора и др. По този начин потребителите имат пълен контрол върху своите GeForce графични карти и могат да дадат на компютрите си забележим тласък.

Предупреждаваме, че ако решите да правите подобни модификации, то това е на ваш риск, така че само опитни потребители би следвало да извършват подобни действия. Повече за модифицирането, вижте във видеата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    1 3 Отговор
    Лигльовци.....нарочно не дават истинските графични драйвери на линукс, за да задържат потребителите със скъпи компютри на линдоус.
    Ами много ясно , че накрая ще ви хакнат!
    Тормозите всички ентусиасти на света....накрая ще си пишат 2 години през вайбъра и ще ви намерят цаката!
    Не се правете ами давайте драйверите на старите карти на линукс....и без това не стават за линдоус 11.
  • 2 Хопър

    0 0 Отговор
    Жалко че няма нищо за копане...