Отидете към основна версия

6 359 44

Серийното производство на руски електронни стабилизиращи системи (ESP) започва през декември

  • електронно стабилизираща програма-
  • esp-
  • русия

Производител ще е руската компания Itelma

През декември компанията Itelma планира да започне масово производство на руски стабилизиращи системи за автомобили (ESP). Това ще се случи в завод в Кострома, като след това готовите стабилизиращи системи ще бъдат доставяни на АвтоВАЗ за модела Lada Vesta.

Информацията е на РИА Новости, която цитира Андрей Бутнев, технически директор на компанията. "Имаме планирано стартиране през декември, сега влизаме в сертифициране на продукта. През първата половина на 2024 г. е планирано инсталирането на системите на автомобилите на АвтоВАЗ “, казва той в кулоарите на международното изложение за търговски превозни средства Comtrans.

Бутнев уточнява, че клиент е АвтоВАЗ. Предвижда се системата да бъде инсталирана на модела Lada Vesta, който вече е оборудван с антиблокираща спирачна система (ABS), произведена от Itelma. Производството на първия руски ABS стартира в предприятието през юли тази година.

АвтоВАЗ от своя страна потвърди пред РИА Новости плановете си да започне инсталирането на руски електронни стабилизиращи програми ESP на Lada Vesta през първата половина на 2024 г.

Itelma е специализирана в разработването и производството на електроника. Компанията създава и произвежда широка гама електронни системи за пътнически и търговски превозни средства и е лидер в руската автомобилна електроника. Сега тази компания доставя продукти на всички големи руски производители на автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 36 гласа.

Свързани новини