Last news in Fakti

14 Декември, 2023 11:16 3 209 8

Volkswagen и Siemens искат от германското правителство обезщетение за напускането на Русия

  • volkswagen-
  • siemens-
  • русия

Искането се отнася за производителя на железопътно оборудване Siemens Mobility и Volkswagen Bank

Volkswagen и Siemens искат от германското правителство обезщетение за напускането на Русия - 1

Подразделенията на Siemens и Volkswagen се обърнаха към германското правителство за компенсация за финансови загуби, причинени от ситуацията в Русия. Искането се отнася за производителя на железопътно оборудване Siemens Mobility и Volkswagen Bank.

Представители на компаниите обясниха инициативата си с желанието да използват механизма на гаранции от германското правителство.

Представител на Siemens Mobility отбеляза, че подобно на много германски компании, Siemens използва инструмента за инвестиционни гаранции, за да защити своите инвестиции в Русия.

Говорител на Volkswagen Bank каза, че преговорите за компенсация все още продължават, но той отказа да предостави повече подробности.

По-рано подобно искане към правителството отправи и енергийната компания Wintershall Dea. Представител на германското министерство на финансите потвърди, че Wintershall Dea AG е използвала механизма за инвестиционни гаранции и се водят преговори относно възможните загуби.

По последни данни до средата на ноември са получени 16 заявки за общо 2.8 милиарда евро от осем компании, свързани с използване на гаранции за инвестиции поради оттегляне от бизнес в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умирам от смях

    27 3 Отговор
    Те искат ама "денег нет" в Германистан
  • 2 Чекмедже бабаит

    9 2 Отговор
    ние пък искахме да напуснем ЕС ама като видяхме англия колко плати и бързо ни мина желанието
  • 3 българина

    19 2 Отговор
    аз пък искам да пуснем двата платени реактора веднага, вместо да поръчваме нови на 5 торна цена с доставка след 10 г и монтаж след още 5.....
  • 4 Опппааа

    25 2 Отговор
    Бизнеса започна да иска обезщетение от политиците за недъгавата им работа и слугинаж. Сега ще се почне едно печатане на "кухи" пари ииии .... инфлацията скача ... не до Луната а направо до центъра на Млечния път. Но няма проблем, Народа има здрав гръб, ще носи :-(((
  • 5 Този

    11 1 Отговор
    Късно е либе за китка. Брикс укрепиха съюза си а оттеглянето на европейските компании само засили връзките в алтернативния строй. Следват фалити на всички големи евро компании... Да са ни честити и да се славят вовеки всички евроатлантически "ценности"...
  • 6 ХАХАХАХАААА

    4 0 Отговор
    Бат Борко Джонсан и щулс канцеров ще компенсират фирмите заради СВО.ДА ДА ама не.бай бидон ща им даде колко апове за дименцията си и ща са упраат
  • 7 соломон предателят

    2 0 Отговор
    Надпреварваха се през глава да бягат като от призрак за да покажат на Задокеанският си господар колко са верни на господаря си. Сега да се оплачат и да искат компенсация от Арменският поп защото това са милиарди а ако Германия плати на една фирма останалите също ще поискат а те са хиляди. Икономиката от една страна е в рецесия, плаща на милиони Украинци всеки месец огромни средства, трябва да финансира войната в Украйна . Трябва да отдели 2% за НАТО за 2024 година и да произвежда милиони снаряди за Украйна . Как ще стане всичко това ?

    Коментиран от #8

  • 8 хр.грозев предателят

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "соломон предателят":

    Шолц обикаля като муха без глава , гледа като теле пред аптека , усмихва се без повод да има като мало...мен как ,ще реши тези проблеми не ми е ясно.