Отидете към основна версия

25 289 55

Samsung се подигра на iPhone 15

  • samsung-
  • apple-
  • iphone

Ден преди това Apple обяви новата си линия - iPhone 15, където една от ключовите промени беше преходът към USB-C порт вместо собствения Lightning

Докато Apple представи това като „подобрение“ за по-добра съвместимост, големите производители на смартфони с Android изразиха мнението си.

Samsung, основният конкурент на Apple за смартфони, беше особено остър в коментарите си. Компанията отбеляза, че преходът към USB-C не е толкова заслуга на Apple, колкото необходимост, тъй като ЕС изисква всички смартфони да използват този стандарт от 2024 г.

OnePlus, друга популярна марка смартфони с Android, също се присъедини към троленето по посока Apple. От компанията подчертаха, че използват USB-C от дълго време и се готвят да пуснат първия си сгъваем смартфон тази есен.

Този епизод показва как конкуренцията между Apple и производителите на устройства с Android става все по-интензивна. Докато екипът на Купертино се опитва да представи своите решения като иновативни, други компании не пропускат шанса да посочат изоставането им.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 66 гласа.

Свързани новини