Last news in Fakti

8 Декември, 2023 10:51 1 923 5

Apple допусна журналисти в секретната си лаборатория (ВИДЕО)

  • apple-
  • процесори-
  • лаборатория

Apple разказва за различните аспекти на техните процесори

Apple допусна журналисти в секретната си лаборатория (ВИДЕО) - 1

Apple се опитва да запази всичките си разработки в тайна - особено когато става въпрос за патентовани процесори. Ето защо новото видео на CNBC е толкова ценно: за първи път компанията показа на обществеността мястото, където чиповете на Apple се подготвят за пускане.

В 17-минутното видео представителите на Apple говорят за различни аспекти на патентованите процесори, тяхното развитие и решението да се откажат от продуктите на Intel в полза на собствените си такива. А това е първият път в историята, в който журналисти са допуснати в лабораторията, където се провеждат тестове на чипове.

„Това е проста стая, пълна с няколкостотин машини, мигащи светлини, шепа инженери в лабораторни престилки и куп процесори с размер на пощенска марка, които преминават през строги тестове“, описва лабораторията водещият на CNBC.

Според служител на Apple, работата на техния отдел е да идентифицира бъгове и проблеми, включително с дизайна и производството на чипове, за да ги коригира преди инсталирането в крайния хардуер. Видеото показва, че тестването на процесора се извършва на специални платки, които нямат нищо общо с крайните продукти. Това, между другото, е друг начин за предотвратяване на течове на информация.

Видеото обръща голямо внимание на темата за изкуствения интелект, а представители на Apple отново потвърдиха интереса на компанията в тази посока, като казаха, че през следващата година ще внедрят генеративни невронни мрежи на хардуерно ниво. Това означава, че условният iPhone ще може да изпълнява някои AI задачи локално, без достъп до отдалечени сървъри. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тод

    3 0 Отговор
    Погледни един флагмански Андроид и ще разбереш какво ще има в айфон след 3 години!

    Коментиран от #2

  • 2 Или

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тод":

    Повече от 3 😂 ама за тях е нещо нормално

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.