Отидете към основна версия

2 803 10

Говорим си с новите Mercedes-и, като с приятел

  • mercedes-
  • ai-
  • mbux

Новата система Mercedes Assistant включва усъвършенстван MBUX Virtual Assistant

Mercedes-Benz предостави на света подробен преглед на своята нова информационно-развлекателна система MB.OS, като това се случи по време на CES 2024. Иновацията ще бъде представена от серийната версия на Mercedes-Benz Concept CLA-Class и впоследствие ще бъде разпространена в другите модели, базирани на модулната архитектура на Mercedes-Benz (MMA).

Една от ключовите характеристики на новата операционна система е внедряването на новия MBUX Virtual Assistant. Твърди се, че тази нова система предлага най-„човешкия интерфейс“ от всеки друг Mercedes-Benz и използва генеративен изкуствен интелект (AI) и проактивен интелект.

Според автомобилния производител MBUX Virtual Assistant може да предложи „полезни предложения, базирани на научено поведение в ситуационен контекст“, като пускане на последните новини сутрин или стартиране на предпочитаната от шофьора програма за масаж в края на работния ден.

Този асистент е подкрепен с четири така наречени „личностни черти“, състоящи се от естествени, предсказуеми, лични и емпатични, и има за цел да симулира разговор с приятел. Като такава, ключовата дума „Hey Mercedes“ вече не е необходимо да се казва, за да инициира помощ, а системата може да отговаря на въпроси и да търси разяснения, като задава собствени „интелигентни въпроси“.

MBUX Virtual Assistant също използва звезден аватар на централния дисплей на информационно-развлекателната система, за да изрази различни настроения и състояния на съществуване, като например когато е спокоен или развълнуван. Новата MB.OS също показва и нова съраунд навигационна система MBUX.

Тази настройка използва усъвършенствана 3D графика, за да предостави на пътниците подробна карта на света и може да показва различни видове трафик, включително автомобили, камиони и микробуси, велосипедисти и дори пешеходци близо до пътя. Освен това системата наслагва напътствия за маршрут върху дисплея, за да направи навигацията по-лесна от всякога.

Има и много други нови функции, открити в системата MB.OS. Например услугите за стрийминг на видео ще бъдат надградени с услугата RIDEVU от Sony Pictures Entertainment, докато множество видео игри в аркаден стил ще бъдат внедрени благодарение на партньорството с Antstream.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.

Свързани новини