Отидете към основна версия

3 753 7

Проблем с трансмисията в електромобилите на Kia

  • kia-
  • сервизна акция-
  • ev6-
  • niro ev

ъм момента акцията е само за колите продадени Зад Океана

Марката Kia е изправена пред необходимостта да изтегли повече от хиляда електрически автомобила от моделите EV6 и Niro EV, тъй като трансмисиите на тези автомобили не могат да издържат на мощността на електрическите двигатели.

В резултат на това задвижващите валове или наричани още полуоски на автомобилите могат да се счупят под въздействието на висок въртящ момент, който е наличен почти мигновено след натискане на газта.

Оказва се, че при производството на някои от валовете при тези автомобили на Kia е допуснато нарушение на технологичния процес, което е довело до намаляване на здравината им поради неправилна термична обработка.

Според уведомление от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA), 1 243 превозни средства подлежат на изтегляне: 1039 са Kia EV6, произведени през 2023 г., а останалите са кросоувъри Niro EV , произведени през 2023-2024 г.

Кампанията по изтегляне е планирана за края на март. Преди началото на сервизната акция се препоръчва на собствениците да бъдат внимателни при шофиране. Към момента акцията е само за колите продадени Зад Океана, като не се съобщава за проблеми с версиите, предназначени за Европа.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини