Отидете към основна версия

1 362 1

Nvidia и MediaTek обединяват усилията си за нови процесори за автомобили

  • nvidia-
  • mediatek-
  • автомобили

Двете компании ще работят заедно

Значителното сътрудничество между MediaTek и Nvidia е напът да преосмисли автомобилите като нещо повече от обикновени транспортни средства, интегрирайки най-съвременните постижения на изкуствения интелект в електрическите превозни средства.

Най-новата серия Dimensity Auto Cockpit на MediaTek включва операционната система Drive OS на Nvidia, усъвършенствана графика (RTX) и сложна обработка на ИИ, обещавайки преживявания в автомобила, сравними с тези на смартфоните или компютрите. Тези чипове дават възможност за внедряване на усъвършенствани езикови модели в автомобила, предвиждайки бъдеще, в което автомобилите разбират команди на различен език и предоставят персонализирани препоръки за възможности за хранене по маршрута ви или помощ при изготвяне на имейли по време на задръстване.

В това предвидено бъдеще автомобилите се превръщат в проактивни асистенти, които могат да предвиждат нуждите ви и да предлагат помощ както на пътя, така и извън него. Вашият автомобил може да използва онлайн отзиви и предпочитания от предишни пътувания, за да предложи подходящи за децата спирки по пътя. Усъвършенстваните функции за безопасност с помощта на изкуствен интелект включват усъвършенствани системи от камери, които анализират моделите на движение и откриват потенциални опасности, както и системи за наблюдение на умората, които предупреждават водачите да си вземат почивка въз основа на едва забележими промени в поведението.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини