Отидете към основна версия

8 991 4

Измама поставя на риск над 1.46 милиарда „айфона“ в цял свят

  • apple-
  • iphone-
  • измама-
  • apple id

Целта е атака над Apple ID

Над 1,46 милиарда потребители на iPhone по света са атакувани от фишинг кампания, насочена към Apple ID, съобщават от DailyMail. Тази измама разчита на измамни имейли и текстови съобщения, които са маскирани като официална комуникация на Apple. Тези съобщения призовават получателите да кликнат върху връзка за "важно известие" за iCloud, но в действителност връзката води до фалшив уебсайт, предназначен за кражба на вашия Apple ID и парола.

Последиците от това, че сте станали жертва на тази измама, са сериозни. Хакерите могат да блокират смартфона ви, да получат достъп и да променят паролите на банковите ви приложения и потенциално да източат всичките ви финансови сметки.

За щастие има начин да се защитите: двуфакторна автентификация (2FA). Дори нападателите да успеят да откраднат информацията ви за вход, 2FA им пречи да променят паролата ви за Apple ID.

При получаване на подобни съобщения не кликвайте върху подозрителни връзки, дори ако изглеждат че са от Apple. Винаги проверявайте имейл адреса на подателя и внимателно разглеждайте URL адресите на уебсайтовете, преди да въведете данни за вход.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 20 гласа.

Свързани новини