Отидете към основна версия

668 2

Tesla представи автономния си автомобил с подозрително ниска цена

  • tesla-
  • cybertruck-
  • cybercab-
  • такси-
  • автономен автомобил

Cybercab ще струва под 30 хиляди долара

Tesla представи най-новото си постижение - Cybercab, напълно автономен електромобил. Това купе с две врати, оборудвано с отварящи се нагоре врати, беше представено по време на специално събитие в Холивуд.

Cybercab може да се похвали с елегантен и аеродинамичен дизайн, вдъхновен от по-големия Cybertruck. Той обаче е значително по-малък и разполага с минималистичен интериор без волан и педали. Вместо това на арматурното табло доминира голям екран, който осигурява основния интерфейс на автомобила.

Въпреки че не бяха разкрити конкретни данни за производителността и пробега, Tesla потвърди, че Cybercab ще бъде достъпен за обществеността на цена под 30 000 USD. Превозното средство ще разполага и с индуктивно зареждане, което ще елиминира нуждата от физическо включване на колата в мрежата.

В допълнение към Cybercab Tesla представи и Robovan - електрически ван, предназначен за автономно транспортиране на големи групи хора. Въпреки че конкретните подробности за Robovan са ограничени, се очаква той да побира над 10 пътници.

Tesla планира да започне напълно автономни операции в Калифорния и Тексас през следващата година, като използва своите автомобили Model 3 и Model Y. Въпреки това се очаква Cybercab да се появи по пътищата едва през 2026 г. В миналото Tesla е подценявала сроковете за доставка, така че е вероятно пускането на Cybercab да се забави.

След представянето на автомобила гостите имаха възможност да се повозят в Cybercab в контролирана среда. Очаква се скоро в интернет да се появят видеоклипове от тези пътувания.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини