Отидете към основна версия

13 399 15

Докато другите наблягат на електромобили и даунсайзинг, Dacia извади най-големия си двигател с вътрешно горене

  • dacia-
  • двг

Той 1.8-литров четирицилиндров и ще се монтира на новия Bigster

Само преди дни ви запознахме с най-новия модел на румънската марка, наречен Bigster. Новият флагман може да се похвали и с един обещаващ двигател. Става дума за това, че Bigster получава най-големия двигател с вътрешно горене на марката в гамата.

Той ще е част от силовия тракт Hybrid 155, който дебютира като продукт на Renault Group и включва 1.8-литров бензинов четирицилиндров двигател. Новият агрегат е дело на Horse Powertrain, в което френският автомобилен производител и Geely са основни акционери.

Интересно е още, че Bigster ще е първата кола с изцяло вътрешно разработен двигател на Horse, току-що слязъл от поточните линии във Валядолид, Испания. Разполагайки със 107 к.с., този четирицилиндров мотор идва в комбинация с електрически двигател с мощност 50 к.с., което прави хибридния тракт най-мощния в гамата на Dacia.

Скоростната кутия пък е разчетена така, че да има четири предавки за двигателя с вътрешно горене и две за електрическите мотори. Освен по-мощен, Bigster Hybrid 155 е и с шест процента по-икономичен в сравнение с Hybrid 140, базиран на трицилиндров мотор.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.

Свързани новини